Πατριαρχείο Σερβίας
31 Ιανουαρίου, 2022

Πατριάρχης Σερβίας: Ο Θεός να δώσει να έχουμε ταπείνωση

Διαδώστε:

Ο Θεός να δώσει να έχουμε πάντα ταπείνωση και αγάπη για Αυτόν ευχήθηκε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος χθες από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βράτσαρ, όπου ιερούργησε.

Ο Μακαριώτατος επεσήμανε ότι για τον Χριστό πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι να τα παρατήσουμε όλα. “Ό,τι έχουμε θα πρέπει να το χρησιμοποιούμε ως δώρο του Θεού με τη βοήθεια του οποίου μπορούμε να δείξουμε, να επιβεβαιώσουμε και να εκδηλώσουμε την αγάπη μας για τους πλησίον μας. Δεν θα πρέπει να αντιλαμβανόμαστε αυτό που έχουμε λάβει δώρο από τον Θεό ως δικό μας, αλλά θα πρέπει να το μοιραζόμαστε με άλλους είτε πρόκειται για υλική είτε πνευματική περιουσία”, ανέφερε.

Καταλήγοντας στο κήρυγμά του ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας ευχήθηκε όπως ο Θεός μας δώσει να έχουμε πάντα ταπείνωση και αγάπη, ταπείνωση ενώπιον του Θεού και αγάπη γι’ Αυτόν. Όταν στεκόμαστε σε αυτές τις δύο πέτρες, στο διπλό θεμέλιο της ταπεινοφροσύνης και της αγάπης, είμαστε ήδη εδώ και τώρα, αδελφοί και αδελφές, σε πληρότητα στη Βασιλεία των Ουρανών και στο μονοπάτι προς την τελειότητα”.

Διαδώστε: