12/06/2023 12/06/2023 Την ιδιαίτερη χαρά του για την ευκαιρία που του δόθηκε από τον Θεό να λειτουργήσει στον Ιερό Ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου του Ακαθίστου Ύμνου στη Βιέννη εξέφρασε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. Ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Επισκοπή Αυστρίας-Ελβετίας του Πατριαρχείου Σερβίας προέστη του πολυαρχιερατικού συλλείτουργου που τελέστηκε χθες,...
12 Ιουνίου, 2023 - 10:50
Τελευταία ενημέρωση: 12/06/2023 - 10:41

Πατριάρχης Σερβίας: “Όπου ο Χριστός είναι μέσα μας και μαζί μας, δεν υπάρχει φόβος”

Διαδώστε:
Πατριάρχης Σερβίας: “Όπου ο Χριστός είναι μέσα μας και μαζί μας, δεν υπάρχει φόβος”

Την ιδιαίτερη χαρά του για την ευκαιρία που του δόθηκε από τον Θεό να λειτουργήσει στον Ιερό Ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου του Ακαθίστου Ύμνου στη Βιέννη εξέφρασε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος.

Ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Επισκοπή Αυστρίας-Ελβετίας του Πατριαρχείου Σερβίας προέστη του πολυαρχιερατικού συλλείτουργου που τελέστηκε χθες, Κυριακή 11 Ιουνίου 2023. Το Συλλείτουργο τελέστηκε σε υπαίθριο σ ειδική εξέδρα που είχε στηθεί στον περιβάλλοντα χώρο του ναού.

Ο Μακαριώτατος τόνισε στην ομιλία του την αξία της Ευχαριστιακής Σύναξης για τους Ορθοδόξους και τους προέτρεψε να μετέχουν στα μυστήρια της Εκκλησίας και ιδιαίτερα στο κορυφαίο μυστήριο, αυτό της Θείας Ευχαριστίας. “Να προσερχόμαστε πάντα στη Θεία Λειτουργία και να γνωρίζουμε ότι εδώ πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τον εγωισμό, την αγάπη για τον εαυτό μας, την ατομικότητά μας και να ερχόμαστε πάντα με ταπείνωση”.

“Όπου ο Χριστός είναι μέσα μας και μαζί μας, δεν υπάρχει φόβος”, πρόσθεσε σε άλλο σημείο.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος επέδωσε την τιμητική διάκριση του “Τάγματος του Αγίου Σάββα”, δεύτερου βαθμού, στον κ. Milenko Jovanović, πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Αγίου Σάββα στη Βιέννη, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την ανιδιοτελή βοήθεια, υποστήριξη και φιλανθρωπία που προσφέρει στη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αυστρία.

Τον Μακαριώτατο, τους Αρχιερείς και τους συγκεντρωμένους προσφώνησε επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Βιέννης Καρδινάλιος Christoph Schönborn.

Διαβάστε επίσης: 

Στη Βιέννη ο Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος

Ο Πατριάρχης Σερβίας στο Κοινοβούλιο της Βιέννης – Έθεσε το ζήτημα των δικαιωμάτων των Ορθόδοξων Σέρβων στην Αυστρία

Ο Πατριάρχης Πορφύριος για τη σημασία του διαλόγου

Επιμνημόσυνη Δέηση από τον Πατριάρχη Σερβίας στο μνημείο των Αγίων Σέρβων Νεομαρτύρων στο Μαουτχάουζεν

Μήνυμα προς τους Σέρβους της διασποράς από τον Πατριάρχη Πορφύριο – Επίσκεψη στο Λιντς

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων