Πατριαρχείο Σερβίας
04 Ιουλίου, 2023

Πατριάρχης Σερβίας: “Το Ζέιτενλκ υποδέχθηκε έναν άλλο ήρωα, τον Γιώργο Μιχαήλοβιτς”

Διαδώστε:

Στην εκδημία του Γεώργιου Μιχαήλοβιτς, του επί δεκαετίες φύλακα του σερβικού τομέα των Συμμαχικών Κοιμητηρίων του Ζέιτενλκ στη Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε με ανάρτησή του στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος.

Ο Μιχαήλοβιτς “έφυγε” την Κυριακή 2 Ιουλίου, σε ηλικία 96 ετών και αποτελούσε την πιο γνώριμη φυσιογνωμία των Συμμαχικών Κοιμητηρίων, καθώς επί δεκαετίες ολόκληρες εκεί ήταν το σπίτι, η δουλειά και το καθήκον του.

“Κατά τη διάρκεια της ζωής του, ο κύριος Γιώργος ήταν πολύτιμο παράδειγμα για κάθε άνθρωπο που αγαπά τον λαό του και δεν ξεχνά τις θυσίες του. Στην καθημερινή ζωή, αυτός ο ευσεβής γέροντας έκανε πράξη τις αληθινές αξίες της φιλοξενίας και της αφοσίωσης. Η αποχώρησή του σίγουρα θα γίνει αισθητή, αλλά η ελπίδα ότι είναι στην αγκαλιά του Θεού μας ενισχύει και μας ενθαρρύνει να ακολουθήσουμε τα φωτεινά παραδείγματα της γενιάς μας. Το στρατιωτικό νεκροταφείο Ζέιτενλκ υποδέχτηκε έναν άλλο ήρωα, τον Γιώργο Μιχαήλοβιτς. Αιώνια μνήμη.”, έγραψε ο Πατριάρχης Πορφύριος.

Σημειώνεται ότι τον εκλιπόντα είχε τιμήσει το 2014, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη, ο μακαριστός Πατριάρχης Σερβίας κυρός Ειρηναίος αποδίδοντάς του το μετάλλιο του Αγίου Σάββα της Σερβικής Εκκλησίας, ενώ δυο χρόνια αργότερα είχε τιμηθεί για την προσφορά του και σε ειδική εκδήλωση του δήμου Νεάπολης – Συκεών.

Το 2021, ο Υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας την περίοδο εκείνη Νίκολα Σελάκοβιτς τού είχε απονείμει το βραβείο «Μητέρα Σερβία».

Διαβάστε επίσης: Εκοιμήθη ο Γιώργος Μιχαήλοβιτς, ο φύλακας των Συμμαχικών Κοιμητηρίων του Ζέιτενλκ

Διαδώστε: