Πατριαρχείο Σερβίας
03 Σεπτεμβρίου, 2020

“Προσευχόμαστε στο Θεό να φέρει ειρήνη”

Διαδώστε:

“Προσευχόμαστε στο Θεό να φέρει ειρήνη” τονίζει σε δήλωσή του ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Μιλεσέβου κ. Αθανάσιος σχετικά με την επίθεση που που δέχθηκε η μουσουλμανική κοινότητα στη πόλη Πλιέβλια του Μαυροβουνίου.

Από την πρώτη στιγμή η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία στο Μαυροβούνιο καταδίκασε την ενέργεια αυτή με τον Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλλασίας κ. Αμφιλόχιο  μάλιστα να αναφέρεται και στην αδράνεια των δικαστικών αρχών οι οποίες όπως σημείωσε, σε ανακοίνωση που εξέδωσε καταδικάζοντας το συμβάν, το προηγούμενο διάστημα έδωσαν εντολή στην αστυνομία να προβεί σε συλλήψεις ανθρώπων επειδή έγραφαν συνθήματα στους τοίχους ή επειδή συμμετείχαν σε ειρηνικές πορείες.

Ο Επίσκοπος κ. Αθανάσιος από τη πλευρά του εξέφρασε την επιθυμία να μεταβεί ο ίδιος στον τόπο όπου συνέβη το συμβάν, αλλά εξαιτίας τον υγειονομικό μέτρων που ισχύουν στο Μαυροβούνιο αυτό στη παρούσα φάση δεν είναι εφικτό. “Η πράξη αυτή προκάλεσε θλίψη στις καρδιές μας, καθώς και στις καρδιές όλων των χριστιανών της Επισκοπής μας”, υπογράμμισε, στέλνοντας το δικό του μήνυμα με αυτό τον τρόπο για την εξάλειψη κάθε εξτρεμιστικής ενέργειες στην περιοχή.

Διαδώστε: