31/01/2024 31/01/2024 Με ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Πληροφοριών της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας ενημερώνει για την ύπαρξη ψεύτικων λογαρισμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι χωρίς καμία εξουσιοδότηση κάνουν χρήση του λογότυπου και των επίσημων συμβόλων του Πατριαρχείου με σκοπό να προκαλέσουν ζημία στην Εκκλησία. Πρόκειται για εγκληματικές πράξεις, για τις οποίες η εν Σερβία Ορθόδοξη Εκκλησία...
31 Ιανουαρίου, 2024 - 14:27
Τελευταία ενημέρωση: 31/01/2024 - 13:58

Ψεύτικοι λογαριασμοί δρουν εναντίον της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας

Διαδώστε:
Ψεύτικοι λογαριασμοί δρουν εναντίον της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας

Με ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Πληροφοριών της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας ενημερώνει για την ύπαρξη ψεύτικων λογαρισμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι χωρίς καμία εξουσιοδότηση κάνουν χρήση του λογότυπου και των επίσημων συμβόλων του Πατριαρχείου με σκοπό να προκαλέσουν ζημία στην Εκκλησία. Πρόκειται για εγκληματικές πράξεις, για τις οποίες η εν Σερβία Ορθόδοξη Εκκλησία θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα ενώπιον των αρμόδιων αρχών, έτσι ώστε να αποτραπεί η διάδοση ψευδών πληροφοριών και ψευδών δηλώσεων.

“Έχουμε νομική και ηθική υποχρέωση να ενημερώσουμε πρώτα απ’ όλα τους πιστούς, αλλά και όλους τους αρμόδιους και ενδιαφερόμενους, ότι υπάρχουν αρκετοί λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω των οποίων ορισμένα πρόσωπα διαπράττουν το έγκλημα της απάτης, της μη εξουσιοδοτημένης χρήσης ονομάτων, οικοσήμων και άλλων επίσημων συμβόλων της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας. Δυστυχώς, τις περισσότερες φορές, πρόκειται για εγκληματικές πράξεις που καταχρώνται το όνομα του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο και που έχουν ως στόχο να προκαλέσουν ζημιά στην εν Σερβία Ορθόδοξη Εκκλησία”, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

“Χωρίς την έγκριση, την ευλογία οποιουδήποτε στο Πατριαρχείο Σερβίας, στην πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης για μεγάλο χρονικό διάστημα υπάρχει ο λογαριασμός “Crkveni Glasnik” με όνομα χρήστη @CrkveniGlasnik που έχει σαφής πρόθεση να παρουσιαστεί σαν να είναι η επίσημη εφημερίδα της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας «Glasnik».

Επίσης, στην ίδια πλατφόρμα υπάρχει ψεύτικος λογαριασμός «Pravoslavlje» με το όνομα χρήστη @PravoslavljeSPC. Ωστόσο, κανένας επίσημος φορέας ή πρόσωπο της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας δεν γνωρίζει ποιο άτομο και με ποιον τελικό στόχο επεξεργάζεται τους σχετικούς ψεύτικους λογαριασμούς”, όπως υπογραμμίζεται.

“Έχουμε υποχρέωση να υπενθυμίσουμε ότι η Υπηρεσία Πληροφοριών της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας διατηρεί και επεξεργάζεται τους επισημους λογαριασμούς του Μακαριωτάτου κ.κ. Πορφυρίου στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης”, όπως επισημαίνεται.

Η Υπηρεσία Πληροφοριών της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας  άνοιξε πρόσφατα τον επίσημο λογαριασμό της στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) με το όνομα χρήστη @Infosluzbaspc στον σύνδεσμο https://twitter.com/Infosluzbaspc.

Η εφημερίδα του Πατριαρχείου «Pravoslavlje», εκτός από την έντυπη έκδοση, έχει επί του παρόντος μόνο επίσημη διαδικτυακή παρουσίαση στη διεύθυνση https://pravoslavlje.spc.rs/, ενώ η επίσημη εφημερίδα «Glasnik» έχει μόνο  έντυπη έκδοση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων