13/04/2021 13/04/2021 Σειρά επαφών με διπλωμάτες της Σερβίας και τους Πρέσβεις των χωρών Ισραήλ και Ιταλίας είχε χθες στην έδρα του Πατριαρχείου στο Βελιγράδι ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. Πρώτος τον επισκέφθηκε ο Πρέσβης της Σερβίας στη Βουλγαρία, Ζέλικο Γιόβιτς, ο οποίος τον ενημέρωσε για την τρέχουσα κατάσταση στη γείτονα χώρα της Σερβίας. Αναφέρθηκε επίσης και στις...
13 Απριλίου, 2021 - 8:55
Τελευταία ενημέρωση: 13/04/2021 - 8:59

Σειρά επαφών με διπλωμάτες είχε ο Πατριάρχης Σερβίας

Διαδώστε:
Σειρά επαφών με διπλωμάτες είχε ο Πατριάρχης Σερβίας

Σειρά επαφών με διπλωμάτες της Σερβίας και τους Πρέσβεις των χωρών Ισραήλ και Ιταλίας είχε χθες στην έδρα του Πατριαρχείου στο Βελιγράδι ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος.

Πρώτος τον επισκέφθηκε ο Πρέσβης της Σερβίας στη Βουλγαρία, Ζέλικο Γιόβιτς, ο οποίος τον ενημέρωσε για την τρέχουσα κατάσταση στη γείτονα χώρα της Σερβίας. Αναφέρθηκε επίσης και στις δυναμικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών η οποίες στηρίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό και την ειλικρίνεια. Ο Μακαριώτατος από τη πλευρά του επεσήμανε τη στάση και το ενδιαφέρον της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας και του Πατριάρχη Νεοφύτου για τη καλλιέργεια καλών σχέσεων με τον Σέρβο διπλωμάτη στη Βουλγαρία.

Στη συνέχεια τον επισκέφθηκε ο Πρέσβης του Ισραήλ στο Βελιγράδι Γιαχέλ Βιλάν, ο οποίος τον συνεχάρη για την εκλογή του. Ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους  αναφέρθηκε στους αδελφικούς δεσμούς μεταξύ Σέρβων και Εβραίων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον με μεγάλο σεβασμό και κατανόηση, ενώ ιδιαίτερα στάθηκε στο γεγονός ότι η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία καλλιεργεί εξαιρετικά καλές σχέσεις με τις εβραϊκές κοινότητες στην περιοχή.

Τέλος, ο Μακαριώτατος συναντήθηκε και με τον Ιταλό Πρέσβη, Κάρλο Λο Κας, τον οποίο ευχαρίστησε ιδιαίτερα για τη παρουσία των στρατιωτικών δυνάμεων της Ιταλίας στη περιοχή του Κοσσυφοπεδίου και των Μετοχίων και τη διασφάλιση της ειρήνης καθώς και στη διαφύλαξη των ιερών της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας τα οποία όπως τόνισε αποτελούν ανεκτίμητη θρησκευτική, πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά για την Ευρώπη. Ο Ιταλός διπλωμάτης τόνισε ότι η Ιταλία έχει δεσμευτεί σταθερά στον διάλογο ως λύση σε όλα τα προβλήματα στα Δυτικά Βαλκάνια και υποστηρίζει την αποστολή του Πατριάρχη Πορφύριου για την εξάλειψη των συγκρούσεων και την ειρηνική συνύπαρξη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων