Πατριαρχείο Σερβίας
16 Δεκεμβρίου, 2021

Σερβίας: “Να προσκολληθούμε στην αληθινή πίστη”

Διαδώστε:

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Στην έναρξη του επιστημονικό συνέδριο με θέμα: «Θεολογία μεταξύ των Σέρβων: Προκλήσεις και Προοπτικές» που ξεκίνησε χθες στην κρύπτη του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι, συμμετείχε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος τονίζοντας κατά την ομιλία του την ανάγκη στις μέρες μας να προσκολληθούμε στην αληθινή πίστη του Χριστού.

Το συνέδριο διεξάγεται με την ευκαιρία της εκατονταετηρίδας της Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου. Τους συνέδρους καλωσόρισε ο Κοσμήτορας της Σχολής, Δρ. π. Ζόραν Ράνκοβιτς, ενώ τον χαιρετισμό της Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Μαριάννα Μιγιάτοβιτς ανέγνωσε εκπρόσωπός της.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: “Κήρυγμα επί της αληθούς πίστεως”, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο έργου του Αγίου Σάββα και στην καθοριστική συμβολή της Θεολογικής Σχολής του Βελιγραδίου στην ανάπτυξη των θεολογικών γραμμάτων στη σύγχρονη Σερβία. Παράλληλα, μίλησε για όσα οδηγούν στην Αληθινή Πίστη που δεν άλλα από την Αγία Γραφή και την παράδοση της Εκκλησίας.

“Ας επιστρέψουμε, λοιπόν, στις πηγές της κληρονομιάς του Αγίου Σάββα, ώστε, εναποθέτοντας όλη μας την ελπίδα στον Θεό, να προσκολληθούμε πάνω από όλα στην αληθινή πίστη του Χριστού”, κατέληξε ο Μακαριώτατος.

Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με την απόδοση εκκλησιαστικών ύμνων και τραγουδιών από την Εκκλησιαστική Χορωδία του Νόβι Σαντ “Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός”, την χορωδία των φοιτητών της Θεολογικής Σχολής και από την χορωδία του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Σάββα.

Φωτογραφίες: src.sr

Διαδώστε: