19/08/2021 19/08/2021 Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν κλήρος και λαός στο Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο κατά την άφιξή του στη πόλη Ντόμποϊ της Δημοκρατίας της Σέρπσκα στη Βοσνία. Ο Μακαριώτατος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Επισκοπή Ζβορνικίου και Τούζλας, χοροστάτησε στη Δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Τον Προκαθήμενο...
19 Αυγούστου, 2021 - 9:06
Τελευταία ενημέρωση: 19/08/2021 - 9:21

Σερβίας: Ο Χριστός πρώτη προτεραιότητα στη ζωή μας

Διαδώστε:
Σερβίας: Ο Χριστός πρώτη προτεραιότητα στη ζωή μας

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν κλήρος και λαός στο Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο κατά την άφιξή του στη πόλη Ντόμποϊ της Δημοκρατίας της Σέρπσκα στη Βοσνία.

Ο Μακαριώτατος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Επισκοπή Ζβορνικίου και Τούζλας, χοροστάτησε στη Δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Τον Προκαθήμενο της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας προσφώνησε ο Πανιερώτατος Επίσκοπος κ. Φώτιος ευχαριστώντας τον για την πρώτη επίσκεψή του στην Επισκοπή μετά την ανάληψη των νεών του καθηκόντων στον Θρόνο του Αγίου Σάββα.

Στην αντιφώνησή του ο Μακαριώτατος ανέφερε ότι η καρδιά του είναι γεμάτη χαρά καθώς παραμονή του Σωτήρος έτυχε τέτοιας υποδοχής την οποία χαρακτήρισε ευλογία Θεού. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους φιλικούς δεσμούς που τον συνδέουν με τον Ποιμενάρχη της Επισκοπή Ζβορνικίου και Τούζλας κ. Φώτιος, με τον οποίο όπως τόνισε σπούδασαν μαζί στη Θεολογική Σχολή του Βελιγραδίου.

Μιλώντας προς τους πιστούς τους προέτρεψε να έχουν ως πρώτη προτεραιότητα στη ζωή τους τον Χριστό και να μιλούν περισσότερο στα παιδιά για τον Θεό. “Είμαστε ένα Ορθόδοξος λαός. Πράγμα που σημαίνει ότι το Ευαγγέλιο είναι η ζωή μας”, υπογράμμισε.

Τέλος ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά για την υποδοχή η οποία τον έκανε να αισθανθεί ότι βρίσκεται στο σπίτι του.

Φωτογραφίες: spc.sr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων