13/09/2024 13/09/2024 “Η Ορθόδοξη πίστη όχι μόνο μας διατήρησε στους αιώνες, αλλά μας έδωσε τη δύναμη και το κουράγιο να είμαστε δημιουργικοί ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές, να είμαστε δημιουργικά καρποφόροι ακόμα κι όταν το έθνος μας δεν είχε δικό του κράτος, όταν ζούσε στη σκλαβιά στο εξωτερικό”. Αυτό τόνισε κατά την υποδοχή του στην Βοσνιακή...
13 Σεπτεμβρίου, 2024 - 9:45
Τελευταία ενημέρωση: 13/09/2024 - 9:51

Σερβίας Πορφύριος: Η Ορθόδοξη πίστη μας έδωσε δύναμη ακόμα και τις πιο δύσκολες στιγμές

Διαδώστε:
Σερβίας Πορφύριος: Η Ορθόδοξη πίστη μας έδωσε δύναμη ακόμα και τις πιο δύσκολες στιγμές

“Η Ορθόδοξη πίστη όχι μόνο μας διατήρησε στους αιώνες, αλλά μας έδωσε τη δύναμη και το κουράγιο να είμαστε δημιουργικοί ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές, να είμαστε δημιουργικά καρποφόροι ακόμα κι όταν το έθνος μας δεν είχε δικό του κράτος, όταν ζούσε στη σκλαβιά στο εξωτερικό”. Αυτό τόνισε κατά την υποδοχή του στην Βοσνιακή Κράινα ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. 

Ο Μακαριώτατος μετέβη χθες, Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, για επίσημη επίσκεψη στην Επισκοπή Μπίχατς και Πέτροβατς  στο πλαίσιο του εορτασμού 580 ετών από την ίδρυση της μονής Rmnja.

Τον Προκαθήμενο της Σερβικής Εκκλησίας υποδέχθηκε ο Ποιμενάρχης, Επίσκοπος Μπίχατς και Πέτροβατς κ. Σέργιος, ο κλήρος και ο λαός της περιοχής.

Ακολούθησε πανηγυρική Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό του Πέτροβατς όπου ο Επίσκοπος κ. Σέργιος στην ομιλία του καλωσόρισε τον Πατριάρχη Σερβίας.

Ο Μακαριώτατος κ.κ. Πορφύριος αναφέρθηκε στην ομιλία του στην Ορθόδοξη παρουσία σε αυτή την γωνιά όπου κατοικεί σερβικός λαός ευχόμενος όπως η πίστη στον Χριστό και τους Αγίους Του συνεχιστεί να διατηρείται με δύναμη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων