20/08/2021 20/08/2021 Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Την ευκαιρία να μιλήσει προς τον πιστό λαό της πόλης Ντόμποϊ της Δημοκρατίας της Σέρπσκα στη Βοσνία είχε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος μετά την ολοκλήρωση της ιερά λιτανείας στους δρόμους της πόλης. “Είμαστε όλοι χαρούμενοι που εορτάζουμε την εορτή της Μεταμορφώσεως για την οποία συγκεντρωθήκαμε σήμερα όλοι εδώ”, ανέφερε αρχικά και...
20 Αυγούστου, 2021 - 9:28
Τελευταία ενημέρωση: 20/08/2021 - 10:27

Σερβίας Πορφύριος: Η πίστη είναι αυτό που μας ενώνει

Διαδώστε:
Σερβίας Πορφύριος: Η πίστη είναι αυτό που μας ενώνει

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Την ευκαιρία να μιλήσει προς τον πιστό λαό της πόλης Ντόμποϊ της Δημοκρατίας της Σέρπσκα στη Βοσνία είχε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος μετά την ολοκλήρωση της ιερά λιτανείας στους δρόμους της πόλης.

“Είμαστε όλοι χαρούμενοι που εορτάζουμε την εορτή της Μεταμορφώσεως για την οποία συγκεντρωθήκαμε σήμερα όλοι εδώ”, ανέφερε αρχικά και συμπλήρωσε “η εορτή αυτή δίνει νόημα στην ύπαρξη μας, αλλά πάνω από όλα αποκαλύπτει το θέλημα του Θεού να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι καθημερινά”.

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε τη χαρά του για την πρώτη επίσκεψη του στη Δημοκρατία της Σερπσκα και στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη και την τιμημένη πόλη του Ντόμποϊ. “Γνωρίζουμε ότι το όνομά μας είναι χριστιανικό και το επώνυμό μας ορθόδοξο. Σέρβος, ορθόδοξος χριστιανός – αυτή είναι η πλήρης ταυτότητά μας. Η πίστη είναι αυτό που μας κάνει ένα. Η πίστη είναι αυτό πάνω στο οποίο χτίζουμε την αμοιβαία εμπιστοσύνη. Η πίστη είναι αυτό που μας κάνει να γνωρίζουμε ότι ο Θεός μας αγαπά”, τόνισε ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη μεγάλη ευθύνη του να είσαι Ορθόδοξος. “Η ορθόδοξη πίστη διαμόρφωσε τον λαό μας και την ταυτότητά του, από τον Άγιο Σάββα μέχρι σήμερα. Την ταυτότητα που έχει τη σφραγίδα του Χριστού. Την ταυτότητα που εκδηλώνεται μέσα από τη ζωή σύμφωνα με το Ευαγγέλιο. Το γεγονός ότι είμαστε  Ορθόδοξοι Χριστιανοί είναι την ίδια ώρα και ένα κάλεσμα μεγάλης ευθύνης”.

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος συναντήθηκε με θεσμικούς παράγοντες της περιοχής ενώ είχε συνομιλία και με πιστούς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων