02/03/2022 02/03/2022 Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος παρευρέθηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Λέσχη Φοιτητών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου, με την ευκαιρία της 30ής επετείου από την ίδρυση της Δημοκρατίας της Σέρπσκα (Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας). Της Σβετλάνα Λεβίτσκι «Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίσουμε και να θυμηθούμε τις κακοτυχίες που αντιμετώπισε και συνεχίζει να...
02 Μαρτίου, 2022 - 14:59
Τελευταία ενημέρωση: 02/03/2022 - 15:46

Σερβίας Πορφύριος: Να μην λησμονούμε τη χριστιανική διάσταση της εθνικής μας ταυτότητας

Διαδώστε:
Σερβίας Πορφύριος: Να μην λησμονούμε τη χριστιανική διάσταση της εθνικής μας ταυτότητας

Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος παρευρέθηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Λέσχη Φοιτητών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου, με την ευκαιρία της 30ής επετείου από την ίδρυση της Δημοκρατίας της Σέρπσκα (Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας).

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

«Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίσουμε και να θυμηθούμε τις κακοτυχίες που αντιμετώπισε και συνεχίζει να αντιμετωπίσει ο σερβικός λαός στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη για την υπεράσπιση της ελευθερίας του, αλλά είναι ακόμη πιο σημαντικό όταν αυτό γίνεται με την επίγνωση της χριστιανικής διάστασης της εθνικής μας ταυτότητας», έγραψε χαρακτηριστικά ο Μακαριώτατος στο προφίλ του στο Instagram.

Ακόμη, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022, ο Μακαριώτατος υπογράμμισε: “Η πνευματική ταυτότητα είναι αυτή στην οποία βασίζουμε όλο το σύστημα αξιών μας: Και στη μεταφυσική και στη φυσική, και στον Θεό και σε ό,τι ανήκει σε αυτόν τον κόσμο. Ξέρουμε πολύ καλά ποια είναι η ταυτότητα του λαού μας. Είναι ο Άγιος Σάββας. Είναι η Ορθόδοξη ταυτότητά μας. Δεν στερούμε από κανέναν το δικαίωμα να χτίσει τη ζωή του όπως αισθάνεται και να επιλέγει ένα σύστημα αξιών για τον εαυτό του. Αλλά αν είμαστε αφοσιωμένοι και σταθεροί στην ταυτότητά μας, τότε τουλάχιστον δεν θα επιτρέψουμε να μας επιβληθεί κάτι που δεν συνάδει με την ανθρώπινη φύση”.

Ο Πατριάρχης κατέληξε λέγοντας ότι “το θεμέλιο είναι η διατήρηση της πνευματικής ταυτότητας, που θα μας βοηθήσει να διατηρήσουμε όλα αυτά που είμαστε, και αυτό είναι η εθνική ταυτότητα”.

Πηγή φωτογραφίας: IN4S

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων