15/09/2021 15/09/2021 Του Νικόλαου Ζαΐμη Στη μεγάλη οθόνη θα μεταφερθεί η θηριωδία που υπέστησαν χιλιάδες άνθρωποι στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Γιασένοβατς κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Εκεί που οι Ουστάσοι εφάρμοσαν, τις ολέθριες για την ανθρωπότητα, θεωρίες του ναζισμού. Χθες ο σκηνοθέτης Λόρνταν Ζαφράνοβιτς μαζί με την Υπουργό Πολιτισμού της Σερβίας Μάγια Τζόκοβιτς, συναντήθηκαν με...
15 Σεπτεμβρίου, 2021 - 9:13
Τελευταία ενημέρωση: 15/09/2021 - 10:47

Στη μεγάλη οθόνη η θηριωδία στο “Κροατικό Άουσβιτς”

Διαδώστε:
Στη μεγάλη οθόνη η θηριωδία στο “Κροατικό Άουσβιτς”

Του Νικόλαου Ζαΐμη

Στη μεγάλη οθόνη θα μεταφερθεί η θηριωδία που υπέστησαν χιλιάδες άνθρωποι στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Γιασένοβατς κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Εκεί που οι Ουστάσοι εφάρμοσαν, τις ολέθριες για την ανθρωπότητα, θεωρίες του ναζισμού.

Χθες ο σκηνοθέτης Λόρνταν Ζαφράνοβιτς μαζί με την Υπουργό Πολιτισμού της Σερβίας Μάγια Τζόκοβιτς, συναντήθηκαν με τον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο προκειμένου να τον ενημερώσουν για τη νέα ταινία που αφορά τα δεινά που υπέστησαν όσοι βρέθηκαν στο “Κροατικό Άουσβιτς”.

Το σενάριο της ταινίας θα είναι βασισμένο στο βιβλίο του Άρσεν Ντίκλιτς “Τα παιδιά της Κοζάρα”, με τον Πατριάρχη Σερβίας να τονίζει με ανάρτησή του ότι η πρωτοβουλία αυτή θα πρέπει να τύχει υποστήριξης από όλους τους φορείς.

“Το θέμα του απόλυτου κακού, του οποίου η εκδήλωση έγινε στο στρατόπεδο στο Γιασένοβατς, είναι ένα από τα αιώνια καλλιτεχνικά θέματα που δεν θα εξαντληθούν ποτέ”, καταλήγει η ανάρτηση.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων