21/06/2022 21/06/2022 Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν εκατοντάδες πιστοί στον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο κατά την επίσκεψή του στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου στην Καλίστη, χωριό το οποίο βρίσκεται στη Στρούγκα των Σκοπίων.  Τον Μακαριώτατο υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος κ. Στέφανος ο οποίος τον ξενάγησε στους χώρους της ιστορικής Μονής, καθώς και μοναχοί και ιερείς....
21 Ιουνίου, 2022 - 8:50
Τελευταία ενημέρωση: 21/06/2022 - 8:58

Στη Μονή Καλίστης στα Σκόπια ο Πατριάρχης Σερβίας

Διαδώστε:
Στη Μονή Καλίστης στα Σκόπια ο Πατριάρχης Σερβίας

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν εκατοντάδες πιστοί στον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο κατά την επίσκεψή του στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου στην Καλίστη, χωριό το οποίο βρίσκεται στη Στρούγκα των Σκοπίων. 

Τον Μακαριώτατο υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος κ. Στέφανος ο οποίος τον ξενάγησε στους χώρους της ιστορικής Μονής, καθώς και μοναχοί και ιερείς.

Ο Προκαθήμενος την εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας έφτασε στην περιοχή χθες το απόγευμα. Μετά την άφιξή του και την υποδοχή που του έγινε τελέστηκε στο Καθολικό της Μονής Δοξολογία. Τον Πατρίαρχη κ.κ. Πορφύριο συνόδευε ο Επίσκοπος Ζβορνικίου και Τούζλας κ. Φώτιος.

Σύμφωνα με το Πατριαρχείο Σερβίας εκατοντάδες πιστοί, μεγάλοι και νέοι, παιδιά με παραδοσιακές φορεσιές δεν έκρυψαν τη χαρά τους που μπόρεσαν να λάβουν την πατριαρχική ευλογία. Το μοναστήρι που είναι αφιερωμένο στη Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου στο χωριό Καλίστη, στις όχθες της λίμνης Αχρίδας, δυτικά της Στρούγκας, κοσμείται με μια θαυματουργή εικόνα της Θεοτόκου. Σε κοντινή απόσταση από το ναό, υπάρχουν ιαματικές πηγές του Αγίου Πέτρου και του Αγίου Ανανία, καθώς και το παρεκκλήσι του Αγίου Αθανασίου.

Αυτή είναι η τέταρτη φορά που ο Πατριάρχης Σερβίας συναντάται με τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος μετά το συλλείτουργο συμφιλίωσης που τελέστηκε στις 19 Μαϊου στο Βελιγράδι με το οποίο αποκαταστάθηκαν οι σχέσεις με την μέχρι τότε σχισματική Εκκλησία. Ωστόσο, η αναφορά στο όνομα “Αρχιεπίσκοπος Αχρίδας και Μακεδονίας” που γίνεται από το Πατριαρχείο Σερβίας συνεχίζει να προβληματίζει καθώς, σύμφωνα με την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η Εκκλησία αυτή αναγνωρίζεται πλέον ως Αρχιεπισκοπή Αχρίδος αποκλείοντας τη λέξη “Μακεδονία” και κάθε παράγωγό της.

Πληροφορίες – φωτογραφίες: spc.sr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων