Πατριαρχείο Σερβίας
15 Φεβρουαρίου, 2024

Στη Νέα Υόρκη ο Πατριάρχης Σερβίας

Διαδώστε:

Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη θα μεταβεί, για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. 

Ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Πατριαρχείο, θα επισκεφθεί τη νέα Υόρκη από 16 έως 21 Φεβρουαρίου, όπου μεταξύ άλλων θα επισκεφθεί τον ναό του Αγίου Σάββα καθώς και την εκεί σερβική κοινότητα. Το ταξίδι αυτό είχε εγκριθεί από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Σερβίας τον Δεκέμβριο του 2021, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου θα τελέσει Θεία Λειτουργία στον ναό του Αγίου Σάββα στο Μανχάταν. Κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη ο Μακαριώτατος θα έχει αρκετές συναντήσεις εργασίας για το ζήτημα της αποκατάστασης των ζημιών στο ναό του Αγίου Σάββα ο οποίος βρίσκεται υπό αποκατάσταση καθώς η πυρκαγιά που ξέσπασε το Πάσχα του 2016 επέφερε τεράστιες καταστροφές. Υπενθυμίζεται ότι κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη ένα χρόνο πριν ο κ.κ. Πορφύριος είχε επισκεφθεί τον ναό του Αγίου Σάββα επιθεωρώντας την πορεία των εργασιών (Δείτε εδώ αναλυτικά).

Ακόμη ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος θα εορτάσει τα τρία χρόνια από την εκλογή και την ενθρόνισή του στον θρόνο του Αγίου Σάββα, καθώς η Αγία και Ιερά Σύνοδος των Σέρβων Επισκόπων τον είχε εκλέξει στις 18 Φεβρουαρίου 2021 Πατριάρχη των Σέρβων, σε διαδοχή του μακαριστού Πατριάρχη κυρού Ειρηναίου.

Διαβάστε επίσης: Τηλεφωνική συνομιλία Πατριαρχών Αντιοχείας και Σερβίας

Διαδώστε: