23/08/2022 24/08/2022 Ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στη Σερβία Κρίστοφερ Χιλ, συνοδευόμενος από την συζυγό του Τζούλι, επισκέφθηκε την ιστορική Ιερά Μονή Μιλέσεβα την Κυριακή 21 Αυγούστου 2022. του Νίκου Οικονόμου / ope.gr   Οι επισκέπτες έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Πανιερώτατο Επίσκοπο Μιλεσέβου κ. Αθανάσιο στο Καθολικό της Μονής που είναι αφιερωμένο στην Ανάληψη του...
23 Αυγούστου, 2022 - 9:18
Τελευταία ενημέρωση: 24/08/2022 - 5:32

Στην ιστορική Ιερά Μονή Μιλέσεβα ο Πρέσβης των ΗΠΑ στη Σερβία

Διαδώστε:
Στην ιστορική Ιερά Μονή Μιλέσεβα ο Πρέσβης των ΗΠΑ στη Σερβία

Ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στη Σερβία Κρίστοφερ Χιλ, συνοδευόμενος από την συζυγό του Τζούλι, επισκέφθηκε την ιστορική Ιερά Μονή Μιλέσεβα την Κυριακή 21 Αυγούστου 2022.

  • του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

 

Οι επισκέπτες έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Πανιερώτατο Επίσκοπο Μιλεσέβου κ. Αθανάσιο στο Καθολικό της Μονής που είναι αφιερωμένο στην Ανάληψη του Κυρίου.

Ο Αμερικανός Πρέσβης ξεναγήθηκε στη Μονή από τον Πανιερώτατο, ο οποίος παράλληλα τον ενημέρωσε για την μακρά και ταραχώδη ιστορία του Σερβικού λαού στην περιoχή, κατά την οποία το μοναστήρι έπαιξε σημαντικό ρόλο εξαιτίας κυρίως του γεγονότος ότι τα ιερά λείψανα του Αγίου Σάββα φυλάσσονταν εκεί για περισσότερα από 360 χρόνια.

Στην συνέχεια ο Επίσκοπος μαζί με τον κύριο Χιλ μετέβησαν στο αρχονταρίκι, όπου συζήτησαν για επίκαιρα θέματα και την γενικότερη τρέχουσα κατάσταση στον κόσμο. Κατά την διάρκεια της συνομιλίας οι δύο πλευρές, μεταξύ άλλων, τόνισαν ότι είναι απαραίτητο ο καθένας, συνειδητοποιώντας τη θέση και την ιδιότητα του, να συμβάλει στη διατήρηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της αγάπης, ανεξάρτητα από το σε ποιο κοινωνικό σύνολο ανήκει, διότι μόνο με αυτό το τρόπο θα είμαστε άξιοι να αποκαλούμε τους εαυτούς μας Χριστιανούς.

Η επίσκεψη του Αμερικανού Πρέσβη ολοκληρώθηκε με την προσφορά αναμνηστικών δώρων από τον Πανιερώτατο Επίσκοπο Μιλεσέβου κ. Αθανάσιο.

 

Οδοιπορικό στην ιστορική Ιερά Μονή Μιλέσεβα

Το σερβικό μοναστήρι Μιλέσεβα χτίστηκε το έτος 1219 και είναι δωρεά του Σέρβου βασιλιά Βλαντίσλαβ.

Το πιο διάσημο κομμάτι μεσαιωνικής τέχνης της Σερβίας βρίσκεται στο μοναστήρι Μιλέσεβα, λίγο έξω από το Prijepolje. Ο Λευκός Άγγελος είχε χαθεί κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής κυριαρχίας, αλλά η τοιχογραφία του 13ου αιώνα επέστρεψε στη ζωή τον 20ο αιώνα.

Το μοναστήρι Μιλέσεβα έπαθε πολλές ζημίες στην ιστορία του, και ανακαινίστηκε το έτος 1863, χάρη στις προσπάθειες του Σέρβου βασιλιά Mihailο Obrenović.

Δείτε αναλυτικά το ιστορικό της Μονής στο βίντεο που ακολουθεί:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων