18/01/2020 18/01/2020 Δέηση υπέρ του σερβικού λαού στο Μαυροβούνιου πραγματοποίησε χθες στον Καθεδρικό Ναό του Βελιγραδίου ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος. Κατά τη διάρκεια της δέησης εκατοντάδες πιστοί είχαν συγκεντρωθεί μέσα και έξω από το ναό. Συμμετείχαν επίσης κληρικοί από την σερβική πρωτεύουσα. Στην ομιλία του ο Μακαριώτατος  αναφέρθηκε στα δεινά του σερβικού λαού και ιδιαίτερα σε...
18 Ιανουαρίου, 2020 - 12:35
Τελευταία ενημέρωση: 18/01/2020 - 13:10

Στην κατάσταση στο Μαυροβούνιο αναφέρθηκε ο Πατρ. Σερβίας

Διαδώστε:
Στην κατάσταση στο Μαυροβούνιο αναφέρθηκε ο Πατρ. Σερβίας

Δέηση υπέρ του σερβικού λαού στο Μαυροβούνιου πραγματοποίησε χθες στον Καθεδρικό Ναό του Βελιγραδίου ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος.

Κατά τη διάρκεια της δέησης εκατοντάδες πιστοί είχαν συγκεντρωθεί μέσα και έξω από το ναό. Συμμετείχαν επίσης κληρικοί από την σερβική πρωτεύουσα.

Στην ομιλία του ο Μακαριώτατος  αναφέρθηκε στα δεινά του σερβικού λαού και ιδιαίτερα σε όσα συμβαίνουν στο Μαυροβούνιο το τελευταίο διάστημα, ύστερα και από την ψήφιση του νόμου για τις θρησκευτικές ελευθερίες, τονίζοντας πως επιχειρείται διακοπή της ιστορικής και πνευματικής συνέχειας με το Πατριαρχείο Σερβίας.

“Μπορούν να αισθάνονται Μαυροβούνιο. Αυτό είναι δικαίωμα των πολιτών. Αλλά μην τους παροτρύνεται να αρνηθούν την Εκκλησία της Σερβίας και την πλούσια πνευματική παράδοση που έχει στην περιοχή”, ανέφερε, μεταξύ άλλων ο Μακαριώτατος, σχετικά με τις ενέργειες της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων