Πατριαρχείο Σερβίας
04 Σεπτεμβρίου, 2021

Αφίχθη στο Μαυροβούνιο ο Πατριάρχης Σερβίας

Διαδώστε:

Στο Μαυροβούνιο αφίχθη σήμερα στις 13.30 το μεσημέρι ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος για διήμερη επίσκεψη, με αφορμή την ενθρόνιση του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιου στην Ιερά Μονή Τσέτινιε.

Αυτή είναι η πρώτη άφιξη του νέου Πατριάρχη Σερβίας από τότε που εξελέγη επικεφαλής της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (SOC).

Τον Πατριάρχη υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο της Ποντγκόριτσα ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος και ο Πανιερ. Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Μεθόδιος με τους κληρικούς της Μητροπόλεως Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας και της Επισκοπής Βουδίμλιε -Νίκσιτς.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν απόψε στις 6, στον  Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού στην Ποντγκόριτσα, όπου θα ψαλλεί Δοξολογία και ακολούθως βραδινή Θεία Λειτουργία.

Μετά από αυτό, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα ομιλήσουν ο Μητροπολίτης Ιωαννίκιος, που πρόκειται να ενθρονιστεί, καθώς και ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. Θα ακολουθήσει πολιτιστικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Επίσης αναφέρεται ότι, λόγω των επιδημιολογικών μέτρων, η βραδινή Θεία λειτουργία θα τελεστεί υπαίθρια.

Διαβάστε επίσης:

Ανησυχία ΟΗΕ στο Μαυροβούνιο μία μέρα πριν την ενθρόνιση του Μητροπολίτη

 

Διαδώστε: