31/01/2020 31/01/2020 Η προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο του Μαυροβουνίου, αναφορικά με τον νόμο που θέτει υπό  αμφισβήτηση την περιουσία της Σερβικής Εκκλησίας στη χώρα, αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποίησε χθες 30 Ιανουαρίου η Ιερά Σύνοδος των Επισκόπων της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, υπό την προεδρία του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Ειρηναίου. Στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου...
31 Ιανουαρίου, 2020 - 11:11
Τελευταία ενημέρωση: 31/01/2020 - 12:10

Στο Συνταγματικό Δικαστήριο προσφεύγει το Πατρ. Σερβίας

Διαδώστε:
Στο Συνταγματικό Δικαστήριο προσφεύγει το Πατρ. Σερβίας

Η προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο του Μαυροβουνίου, αναφορικά με τον νόμο που θέτει υπό  αμφισβήτηση την περιουσία της Σερβικής Εκκλησίας στη χώρα, αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποίησε χθες 30 Ιανουαρίου η Ιερά Σύνοδος των Επισκόπων της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, υπό την προεδρία του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Ειρηναίου.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος, ο Επίσκοπος Βουδμίλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιος, ο Επίσκοπος Μιλεσέβου κ. Αθανάσιος και ο Επίσκοπος Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης κ. Δημήτριος.

Το θέμα που απασχόλησε του Σέρβους Ιεράρχες ήταν, για μία ακόμα φορά, ήταν ο θρησκευτικός νόμος που ψηφίστηκε στο Μαυροβούνιο και καθορίζει το νομικό καθεστώς των θρησκευτικών κοινοτήτων.
Στη σύνοδο συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα νομικά βήματα που θα ληφθούν ενώπιον του Συνταγματικού Δικαστηρίου του Μαυροβουνίου.

Οι Ιεράρχες τέλος, εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για την ομοφωνία των ανθρώπων που υπερασπίστηκαν τους ιερούς τόπους τους στο Μαυροβούνιο και πέραν αυτού.
“Αυτές οι διεθνείς ειρηνικές και χριστιανικές διαμαρτυρίες είναι η πραγματικά η φωνή του Θεού και δεν στρέφονται εναντίον του κράτους του Μαυροβουνίου, αλλά είναι μια έκκληση να ξεπεραστούν οι εθνικές, πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές που πλήττουν την κοινωνία στο σημερινό Μαυροβούνιο” αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πατριαρχείου Σερβίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων