17/10/2022 17/10/2022 “Δεν έχουμε άλλο δρόμο από το μονοπάτι της προσευχής και της συγχώρεσης”. Αυτό υπογράμμισε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος από τον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Βούκοβαρ της Κροατίας.  Ο Μακαριώτατος τέλεσε χθες καθαγιασμό του αναστηλωμένου Καθεδρικού Ναού. Συλλειτούργησαν Επίσκοπο του Πατριαρχείου Σερβίας ενώ και σε αυτή την επίσκεψη ο Προκαθήμενος της εν...
17 Οκτωβρίου, 2022 - 10:26
Τελευταία ενημέρωση: 17/10/2022 - 10:29

Στο Βούκοβαρ της Κροατίας ο Πατριάρχης Σερβίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Στο Βούκοβαρ της Κροατίας ο Πατριάρχης Σερβίας (ΒΙΝΤΕΟ)

“Δεν έχουμε άλλο δρόμο από το μονοπάτι της προσευχής και της συγχώρεσης”. Αυτό υπογράμμισε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος από τον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Βούκοβαρ της Κροατίας. 

Ο Μακαριώτατος τέλεσε χθες καθαγιασμό του αναστηλωμένου Καθεδρικού Ναού. Συλλειτούργησαν Επίσκοπο του Πατριαρχείου Σερβίας ενώ και σε αυτή την επίσκεψη ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας είχε κοντά του τον Μητροπολίτη Βουδαπέστης-Ουγγαρίας του Πατριαρχείου Μόσχας, κ. Ιλαρίωνα.

Τον Πατριάρχη κ.κ. Πορφύριο καλωσόρισε με θερμά λόγια ο Επίσκοπος Όσιγιεκ και Μπαράνιας κ. Χερουβείμ, ο οποίος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τίμησε με το παράσημο της Επισκοπής τον Μακαριώτατο.

Στην αντιφώνησή του ο κ.κ. Πορφύριος αναφέρθηκε στην ιστορία του ναού του Αγίου Νικολάου και πρόσθεσε ότι: “Όλα τα έθνη έχουν μέρη για να συναντήσουν τον Θεό, και εμείς οι Ορθόδοξοι Σέρβοι έχουμε ένα τέτοιο μέρος όπου συναντάμε τον Θεό ως άτομα και ως κοινότητα. Είναι ο Ορθόδοξος ναός μας στον οποίο τρεφόμαστε με τον Λόγο του Θεού, με το αιώνιο νόημα, για να είμαστε κι εμείς αυθεντικοί μάρτυρες του Ευαγγελίου του Χριστού και οικοδόμοι της ειρήνης Του. Γι’ αυτό ερχόμαστε στο ναό για να σταθούμε μπροστά στο πρόσωπο του Ζωντανού Θεού και να βρούμε το νόημα όλων όσων είμαστε”. 

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης Σερβίας περπάτησε στους δρόμους της πόλης και είχε συνομιλία με κατοίκους ενώ, δεν έχασε την ευκαιρία να μιλήσει και με παιδιά καθώς ως γνωστός η αγάπη του για τα παιδιά και τους νέους είναι μεγάλη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων