18/07/2022 18/07/2022 Στο Ζάγκρεμπ, πόλη την οποία διακόνησε μέχρι και την εκλογή του στον Θρόνο του Αγίου Σάββα βρέθηκε την Κυριακή ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος.  Ο Μακαριώτατος, ο οποίος παραμένει τοποτηρητής της Ιεράς Μητρόπολης Ζάγκρεμπ και Λουμπλιάνας καθώς δεν έχει εκλεγεί ακόμη νέος Μητροπολίτης, ιερούργησε στον ναό που βρίσκεται στο Σερβικό Ορθόδοξο Εκκλησιαστικό Λύκειο της κροατικής...
18 Ιουλίου, 2022 - 10:00
Τελευταία ενημέρωση: 18/07/2022 - 10:06

Στο Ζάγκρεμπ ο Πατριάρχης Σερβίας

Διαδώστε:
Στο Ζάγκρεμπ ο Πατριάρχης Σερβίας

Στο Ζάγκρεμπ, πόλη την οποία διακόνησε μέχρι και την εκλογή του στον Θρόνο του Αγίου Σάββα βρέθηκε την Κυριακή ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. 

Ο Μακαριώτατος, ο οποίος παραμένει τοποτηρητής της Ιεράς Μητρόπολης Ζάγκρεμπ και Λουμπλιάνας καθώς δεν έχει εκλεγεί ακόμη νέος Μητροπολίτης, ιερούργησε στον ναό που βρίσκεται στο Σερβικό Ορθόδοξο Εκκλησιαστικό Λύκειο της κροατικής πρωτεύουσας. Συλλειτούργησαν ο από Χόβσταν εψηφισμένος Επίσκοπος Δυτικής Ευρώπης κ. Ιουστίνος , ο Επίσκοπος Μάρκα κ. Σάββας και ο ουκρανικής καταγωγής ιερέας π. Αντ΄ρει Ιβανένκο (Πατριαρχείο Μόσχας) ο οποίος εξυπηρετεί λειτουργικά τους πρόσφυγες από Ουκρανία που φιλοξενούνται στο Ζάγκρεμπ.

Με αφορμή την ευαγγελική περικοπή από το Κατά Ματθαίον ευαγγέλιο που αναφερόταν στη θεραπεία του δαιμονιζομένου των Γαδαρινών, ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος τόνισε ότι “ο Κύριος μας διδάσκει ότι η πίστη είναι πολύ βαθύτερη από τη στάση μας που είναι καρπός και αποτέλεσμα της λογικής ορθολογικής σκέψης και των επιχειρημάτων μας. Δηλαδή, η πίστη είναι μια ουσιαστική και βαθιά στάση ζωής” ενώ τόνισε ότι η πρόσκληση που μας απευθύνει ο Χριστός είναι πρόσκληση αγάπης του Θεού προς τον άνθρωπο η οποία ξεπερνά κάθε εμπόδιο. “Για αυτό πάντα να λέμε με νου και καρδιά: Έλα κοντά μας Κύριε”, κατέληξε.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μακαριώτατος συνομίλησε με πρόσφυγες από την Ουκρανία οι οποίοι φιλοξενούνται στο Ζάγκρεμπ με μέριμνα της Εκκλησίας.

Φωτογραφίες: spc.rs

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων