19/05/2021 19/05/2021 Με τον συντονιστή του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών στη Ποντγκόριτσα, Πέτερ Λούντμπεργκ, συναντήθηκε την Τρίτη, 18 Μαίου, ο Επίσκοπος Μπουντίμλιε και Νίκτσιτς κ. Ιωαννίκιος, τοποτηρητής της Μητροπόλεως Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας. Στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο πλευρών βρέθηκε το ζήτημα των θρησκευτικών ελευθεριών και τη θέση των θρησκευτικών κοινοτήτων στο Μαυροβούνιο, ένα ζήτημα το οποίο...
19 Μαΐου, 2021 - 9:05
Τελευταία ενημέρωση: 19/05/2021 - 9:06

Στον Επίσκοπο Νίκσιτς εκπρόσωπος του ΟΗΕ

Διαδώστε:
Στον Επίσκοπο Νίκσιτς εκπρόσωπος του ΟΗΕ

Με τον συντονιστή του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών στη Ποντγκόριτσα, Πέτερ Λούντμπεργκ, συναντήθηκε την Τρίτη, 18 Μαίου, ο Επίσκοπος Μπουντίμλιε και Νίκτσιτς κ. Ιωαννίκιος, τοποτηρητής της Μητροπόλεως Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο πλευρών βρέθηκε το ζήτημα των θρησκευτικών ελευθεριών και τη θέση των θρησκευτικών κοινοτήτων στο Μαυροβούνιο, ένα ζήτημα το οποίο είχε προκαλέσει τριβή μεταξύ της προηγούμενης κυβέρνησης και της εκκλησίας στη χώρα, όπου είχε σαν αποτέλεσμα και ο ίδιος ο Πανιερώτατος να υποστεί διώξεις καθώς είχε συλληφθεί και παραπεμφθεί σε δίκη.

Συζητήθηκαν επίσης και τα ευρύτερα κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν το Μαυροβούνιο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων