02/10/2024 02/10/2024 Την Σερβορθόδοξη Μητρόπολη Καναδά θα επισκεφθεί από τις 4 Οκτωβρίου ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. Η επίσημη υποδοχή του Σέρβου Προκαθημένου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στον Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μόντρεαλ. Την επόμενη ημέρα, Σάββατο 5 Οκτωβρίου, ο Μακαριώτατος θα προεξάρχη της Θείας Λειτουργίας στον ίδιο ναό και στη συνέχεια θα παραστεί στην επετειακή...
02 Οκτωβρίου, 2024 - 9:16
Τελευταία ενημέρωση: 02/10/2024 - 9:19

Στον Καναδά ο Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος

Διαδώστε:
Στον Καναδά ο Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος

Την Σερβορθόδοξη Μητρόπολη Καναδά θα επισκεφθεί από τις 4 Οκτωβρίου ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. Η επίσημη υποδοχή του Σέρβου Προκαθημένου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στον Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μόντρεαλ.

Την επόμενη ημέρα, Σάββατο 5 Οκτωβρίου, ο Μακαριώτατος θα προεξάρχη της Θείας Λειτουργίας στον ίδιο ναό και στη συνέχεια θα παραστεί στην επετειακή εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του σερβικού σχολείου της ενορίας της Αγίας Τριάδας.

Ο Πατριάρχης Πορφύριος θα παραμείνει και την επόμενη εβδομάδα στον Καναδά όπου θα έχει σειρά επαφών για τις οποίες, όπως αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Πατριαρχείου Σερβίας, θα υπάρξει νέα ενημέρωση.

Η Σερβική Ορθόδοξη Επαρχία Καναδά, της οποίας Ποιμενάρχης είναι ο Αρχιεπίσκοπος Τορόντο και Μητροπολίτης Καναδά κ. Μητροφάνης (Kodić), ιδρύθηκε στις 26 Μαΐου 1983 με απόφαση της Ιεράς Συνόδου των Επισκόπων της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και καλύπτει ολόκληρη την επικράτεια του Καναδά.

Σύμφωνα με το Πατριαρχείο Σερβίας εντός της Επαρχίας αυτής λειτουργούν 33 ενορίες και ιεραποστολικά κέντρα, ο Σύνδεσμος Σέρβων Αδελφών, το Φιλανθρωπικό Ταμείο Car Lazar και το περιοδικό Istočnik.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων