Πατριαρχείο Σερβίας
26 Οκτωβρίου, 2024

Στον Πατριάρχη Σερβίας η Πρόεδρος του Διεθνούς Ορθόδοξου Φιλανθρωπικού Οργανισμού

Διαδώστε:

Συνάντηση με την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Ορθόδοξου Φιλανθρωπικού Οργανισμού (IOCC), Τζασμίνα Μπουλανζέ, είχε στην Πατριαρχική Κατοικία στο Βελιγράδι, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος.  

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε την κ. Μπουλανζέ για την επίσκεψή της, καθώς και για την προσπάθεια και τη συμβολή που καταβάλλει στην έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης προς τον σερβικό λαό στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια.

Η Πρόεδρος του Οργανισμου ενημέρωσε τον Πατριάρχη κ.κ. Πορφύριο για τα έργα που υλοποιούνται στο Κοσσυφοπέδιο και Μετόχια, ζητώντας την ευλογία του για περαιτέρω ανθρωπιστικές δραστηριότητες μέσω των οποίων αναπτύσσεται η αυτοσυντηρούμενη οικονομία του σερβικού λαού στο Κοσσυφοπέδιο.

Κατά τη συνάντηση συμμετείχαν ο περιφερειακός εκπρόσωπος της Διεθνούς Ορθόδοξης Φιλανθρωπικής Οργάνωσης για τα Δυτικά Βαλκάνια, Νέναντ Πρέλεβιτς, ο Επίσκοπος Novobrd κ. Ιλαρίων, Βοηθός Επίσκοπος του Πατριάρχη Σερβίας, καθώς και συνεργάτες του Σέρβου Προκαθημένου.

Οι Διεθνείς Ορθόδοξες Χριστιανικές Φιλανθρωπικές Οργανώσεις (IOCC) με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής λειτουργούν για περισσότερα από τριάντα χρόνια σε όλο τον κόσμο παρέχοντας αλληλεγγύη σε λαούς, ανεξαρτήτως θρησκείας και έθνους. Στην περιοχή ευθύνης του Σερβικού Πατριαρχείου, το έργο αυτής της οργάνωσης επικεντρώνεται στη στήριξη του Κοσσυφοπεδίου και των Μετοχίων. Κατά τη διάρκεια των πολέμων της δεκαετίας του ’90 η Οργάνωση άνοιξε γραφείο στο Βελιγράδι ενώ σήμερα διατηρεί γραφεία και στην Ποντγκόριτσα και τη Μπάνια Λούκα.

Πηγή: spc.rs

Διαδώστε: