18/03/2022 18/03/2022 Τον Καγκελάριο της Αυστρίας, Κάρλ Νεχάμερ, υποδέχθηκε χθες ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος στην έδρα του Πατριαρχείου στο Βελιγράδι. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο και φιλικό κλίμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πατριαρχείου, με τον Μακαριώτατο να εκφράζει τη χαρά του για τις πολύ καλές συνθήκες στις οποίες λειτουργεί η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αυστρία...
18 Μαρτίου, 2022 - 9:39

Στον Πατριάρχη Σερβίας ο Καγκελάριος της Αυστρίας

Διαδώστε:
Στον Πατριάρχη Σερβίας ο Καγκελάριος της Αυστρίας

Τον Καγκελάριο της Αυστρίας, Κάρλ Νεχάμερ, υποδέχθηκε χθες ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος στην έδρα του Πατριαρχείου στο Βελιγράδι.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο και φιλικό κλίμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πατριαρχείου, με τον Μακαριώτατο να εκφράζει τη χαρά του για τις πολύ καλές συνθήκες στις οποίες λειτουργεί η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αυστρία ευχαριστώντας για αυτό τον Καγκελάριο. Μέσα αφορμή το γεγονός ότι εκατοντάδες χιλιάδες Ορθόδοξοι Σέρβοι ζουν και εργάζονται στην Αυστρία, ο Πατριάρχης τόνισε τη σημασία διατήρησης και βελτίωσης των καλών σχέσεων μεταξύ Σερβικού και Αυστριακού λαού, στις οποίες θα δοθεί σημαντική ώθηση από τις συναντήσεις του κ. Νεχάμερ με Σέρβους αξιωματούχους.

Συμφώνησαν ότι πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία

Οι συνομιλητές αντάλλαξαν απόψεις για την κρίση στην ευρωπαϊκή ήπειρο και εκφράστηκε ιδιαίτερη ανησυχία για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Οι δυο πλευρές συμφώνησαν ότι είναι απαραίτητο να τερματιστεί η σύγκρουση το συντομότερο δυνατό, και ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθόδοξης Εκκλησίας υποστήριξε τη διατήρηση ενός διαρκούς διαλόγου ως τον καλύτερο τρόπο για την επίλυση όλων των συγκρούσεων και των παρεξηγήσεων.

Ο Καγκελάριος κ. Νεχάμερ τόνισε τη σημασία του ρόλου των θρησκευτικών ηγετών στην αντιμετώπιση των συγκρούσεων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων