29/03/2022 29/03/2022 Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν κλήρος και λαός στον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Ποορφύριο κατά την επίσκεψη του στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου στην πόλη Τσούρογκ, τόπο καταγωγής του Προκαθημένου της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας. Τον Μακαριώτατο υποδέχθηκαν στην είσοδο του ναού οι Επίσκοποι Ζβορνικίου και Τούζλας κ. Φώτιος και Κρούσεβατς κ. Δαυίδ μαζί με τον οικείο...
29 Μαρτίου, 2022 - 9:48
Τελευταία ενημέρωση: 29/03/2022 - 9:44

Στον τόπο καταγωγής του ο Πατριάρχης Σερβίας

Διαδώστε:
Στον τόπο καταγωγής του ο Πατριάρχης Σερβίας

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν κλήρος και λαός στον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Ποορφύριο κατά την επίσκεψη του στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου στην πόλη Τσούρογκ, τόπο καταγωγής του Προκαθημένου της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Τον Μακαριώτατο υποδέχθηκαν στην είσοδο του ναού οι Επίσκοποι Ζβορνικίου και Τούζλας κ. Φώτιος και Κρούσεβατς κ. Δαυίδ μαζί με τον οικείο Ποιμενάρχη, Επίσκοπο Μπάτσκας κ. Ειρηναίο.

Κατά την ειδική τελετή για την υποδοχή που πραγματοποιήθηκε στον κατάμεστο από πιστούς ναό ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος απένειμε το Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Αγίου Σάββα σε δύο προσωπικότητες που προσέφεραν τα μέγιστα στην τοπική Εκκλησία.

Στην ομιλία του ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στη ιστορία και της πόλης για το Σερβικό έθνος αλλά και την Εκκλησία.

“Όλοι γνωρίζουμε ότι μια από τις ισχυρότερες λατρευτικές κοινότητες μεταξύ των δύο Παγκοσμίων Πολέμων, αλλά και μετά τον δεύτερο πόλεμο ήταν εδώ στο Τσούρογκ, και όσοι γνωρίζουν ποιες ήταν οι λατρευτικές κοινότητες που ίδρυσε σε όλη τη Σερβία ο Επίσκοπος Νικόλαος, η κοινότητα Τσούρουγκ ήταν μια από τις πιο υγιείς. Λόγω των σπουδαίων ιερέων όπως ο Παύλος Ντόζιτς, η Εκκλησία μας αναγνωρίστηκε ως αληθινό παράδειγμα πίστεως και ξεχωρίζει μέχρι σήμερα, ως παραδείγματα πίστεως που πρέπει να μιμηθούμε και πρέπει να εμπνεόμαστε. Ήταν μια μεγάλη χριστιανική κοινότητα, μόνο η χορωδία των κοριτσιών είχε εβδομήντα μέλη εδώ στο Τσουρούγκ, και η ψαλμωδία ακουγόταν όχι μόνο στο Νόβι Σαντ αλλά και σε ολόκληρη την Επισκοπή της Μπάτσκας”, σημείωσε.

 Τέλος, ευχαρίστησε όλους όσους παρέστησαν στην υποδοχή του καθώς, όπως ανέφερε, με αυτό τον τρόπο όλοι δείχνουν ότι δεν ξεχνούν τους προγόνους τους. 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων