01/07/2024 01/07/2024 Συλλείτουργο του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου και του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος κ. Στεφάνου τελέστηκε την Κυριακή, 30 Ιουνίου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Μοναστήρι (Μπίτολα) των Σκοπίων. Συλλειτούργησαν Ιεράρχες της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος και του Πατριαρχείου Σερβίας. Αφορμή για την τέλεση του συλλείτουργου η επίσημη τελετή αγιοκατάταξης από την Αρχιεπισκοπή Αχρίδος της Αγίας Σταφανίδας της...
01 Ιουλίου, 2024 - 10:48
Τελευταία ενημέρωση: 01/07/2024 - 10:50

Συλλείτουργο Σερβίας Πορφυρίου και Αχρίδος Στεφάνου στο Μοναστήρι

Διαδώστε:
Συλλείτουργο Σερβίας Πορφυρίου και Αχρίδος Στεφάνου στο Μοναστήρι

Συλλείτουργο του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου και του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος κ. Στεφάνου τελέστηκε την Κυριακή, 30 Ιουνίου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Μοναστήρι (Μπίτολα) των Σκοπίων.

Συλλειτούργησαν Ιεράρχες της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος και του Πατριαρχείου Σερβίας. Αφορμή για την τέλεση του συλλείτουργου η επίσημη τελετή αγιοκατάταξης από την Αρχιεπισκοπή Αχρίδος της Αγίας Σταφανίδας της Μπίτολα.

Κατά την ομιλία του ο Προκαθήμενος της εν Σερβίας Ορθοδόξου Εκκλησίας ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο κ. Στέφανο και τους Αρχιερείς για την αναγραφή της Αγίας Στεφανίαδας στο αγιολόγιο της Τοπικής Εκκλησίας. Παράλληλα, είπε ότι η Αγία Στεφανίδα δεν ανήκει στους δύο λαούς, αλλά σε όλους τους Ορθοδόξους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων