07/07/2024 07/07/2024 Με τον Πανιερώτατο Επίσκοπο Μπάτσκας κ. Ειρηναίο συναντήθηκε την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 στη Μπάνια Λούκα ο Προεδρεύων του Συλλογικού Προεδρείου της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης Μίλοραντ Ντόντικ. Ο κ. Ντόντικ εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση με τον Πανιερώτατο, για τον οποίο ανέφερε ότι οδηγεί τον πιστό λαό στον δρόμο της ενότητας με τη...
07 Ιουλίου, 2024 - 18:00
Τελευταία ενημέρωση: 07/07/2024 - 18:56

Συνάντηση Επισκόπου Μπάτσκας με τον Μίλοραντ Ντόντικ

Διαδώστε:
Συνάντηση Επισκόπου Μπάτσκας με τον Μίλοραντ Ντόντικ

Με τον Πανιερώτατο Επίσκοπο Μπάτσκας κ. Ειρηναίο συναντήθηκε την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 στη Μπάνια Λούκα ο Προεδρεύων του Συλλογικού Προεδρείου της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης Μίλοραντ Ντόντικ.

Ο κ. Ντόντικ εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση με τον Πανιερώτατο, για τον οποίο ανέφερε ότι οδηγεί τον πιστό λαό στον δρόμο της ενότητας με τη σοφία του σε καιρούς γεμάτους δοκιμασίες.

Επίσης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη στήριξη της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας στους δημοκρατικούς θεσμούς, καθώς και σε ολόκληρο τo κοινωνικό σύνολο σε αυτούς τους καιρούς. Τόνισε δε ότι η συμβολή της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας στη διατήρηση της ταυτότητας του Σερβικού λαού είναι ανυπολόγιστη και υπογράμμισε την σημασία των Ορθοδόξων και παραδοσιακών αξιών ως βάση μιας υγιούς κοινωνίας.

Από την πλευρά του ο Πανιερώτατος Επίσκος Μπάτσκας κ. Ειρηναίος ευχαρίστησε τον κ. Ντόντικ για τη θερμή υποδοχή και τόνισε ότι οφείλουν όλοι να εργαστούν όσο το δυνατόν σκληρότερα για την πνευματική ενότητα του Σερβικού λαού.

Επίσης ανέφερε ότι η Δημοκρατίας της Σέρπσκα είναι ένα καλό παράδειγμα κράτους που  έχει ομοφωνία με την Εκκλησία, καθώς και τη μέριμνα για τη διατήρηση της ταυτότητας του λαού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων