Πατριαρχείο Σερβίας
18 Σεπτεμβρίου, 2024

Συνάντηση Μητροπολίτου Μαυροβουνίου και Προέδρου Δημοτικού Συμβουλιου Ποντγκόριτσα

Διαδώστε:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος δέχθηκε, στις 17 Σεπτεμβρίου 2024, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου της Ποντγκόριτσα, Δρ. Jelena Borovinić Bojović, στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού στην Ποντγκόριτσα.

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίκιος και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου συζήτησαν το θέμα της συνεργασίας και της επικοινωνίας μεταξύ Μητρόπολης και Διοίκησης της Πρωτεύουσας, το οποίο έχει βελτιωθεί σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στη διευθέτηση του χώρου γύρω από τον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού. Οι συμμετέχοντες της συνομιλίας εξέφρασαν τη συμφωνία τους για τη σημασία της διατήρησης του περιβάλλοντος στην Ποντγκόριτσα και της βελτίωσης της σχέσης μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας.

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίκιος ευχαρίστησε την Πρόεδρο για το ενδιαφέρον της να τακτοποιήσει ολόκληρο τον περιβάλλοντα χώρο του Καθεδρικού Ναού της Αναστάσεως του Χριστού, καθώς και για τη σταθερή υπεράσπιση του σεβασμού των θρησκευτικών δικαιωμάτων των εκκλησιών και των θρησκευτικών κοινοτήτων.

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου μοιράστηκε με τον Μητροπολίτη τις εντυπώσεις της από την πρόσφατη επίσκεψή της στο Κοσσυφοπέδιο και Μετόχια, κατά την οποία επισκέφθηκε το Πατριαρχικό Μοναστήρι του Ιπεκίου, το μοναστήρι Βισόκι Ντέτσανι και την εκκλησία του Αγίου Λουκά στη Vitomirica.

Διαδώστε: