05/03/2024 05/03/2024 Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος , μαζί με τον Πανιερώτατο Επίσκοπο Μπάτσκας κ. Ειρηναίο, υποδέχθηκαν, χθες στην έδρα του Πατριαρχείου Σερβίας στο Βελιγράδι, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιο, Πρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, και τον π. Νικολάι Μπαλασόφ, σύμβουλο του Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κυρίλλου. Σε μια εγκάρδια και ουσιαστική...
05 Μαρτίου, 2024 - 18:36
Τελευταία ενημέρωση: 05/03/2024 - 18:56

Συνάντηση Πατριάρχη Σερβίας με τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Αντώνιο 

Διαδώστε:
Συνάντηση Πατριάρχη Σερβίας με τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Αντώνιο 

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος , μαζί με τον Πανιερώτατο Επίσκοπο Μπάτσκας κ. Ειρηναίο, υποδέχθηκαν, χθες στην έδρα του Πατριαρχείου Σερβίας στο Βελιγράδι, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιο, Πρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, και τον π. Νικολάι Μπαλασόφ, σύμβουλο του Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κυρίλλου.

Σε μια εγκάρδια και ουσιαστική συνομιλία επισημάνθηκε η αμοιβαία ικανοποίηση για την αδελφική συνεργασία των δύο Εκκλησιών και δύο ομόδοξων λαών. Οι συνομιλητές έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στην υπέρβαση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ορθόδοξη Εκκλησία.

Στη συνέχεια, παρουσία του Μακαριωτάτου, του Σεβασμιωτάτου κ. Αντωνίου, του Πανιερωτάτου κ. Ειρηναίου  και του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ρεμεσιάνας κ. Στεφάνου, ο Νίκολα Σελάκοβιτς, υπουργός Εργασίας, Απασχόλησης, Κοινωνικών Θεμάτων και Θεμάτων Βετεράνων της Σερβίας εκ μέρους του Προέδρου της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς τίμησε τον π. Νικολάι Μπαλασόφ, με το Τάγμα του Σερβικού Λαβάρου (II βαθμού) ως αναγνώριση για την συνεισφορά του στην ανάπτυξη και ενίσχυση της συνεργασίας των σχέσεων μεταξύ της Δημοκρατίας της Σερβίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

 

 

Πηγή: mospat, spc

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων