Πατριαρχείο Σερβίας
11 Ιουλίου, 2023

Συνάντηση Πατριάρχη Σερβίας με τον νέο Πρόεδρο του Μαυροβουνίου, Γιάκοβ Μιλάτοβιτς

Διαδώστε:

Στο Βελιγράδι βρέθηκε το περασμένο διήμερο ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου, Γιάκοβ Μιλάτοβιτς, ο οποίος είχε σειρά επαφών με αξιωματούχους της Σερβίας και με τον ομόλογό του Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Στο πλαίσιο της παραμονής του στη σερβική πρωτεύουσα ο Μαυροβούνιος Πρόεδρος επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο στην έδρα του Σερβικού Πατριαρχείου.

Οι δύο πλευρές είχαν σύντομη συνομιλία κατά τη οποία συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος καθώς επίσης και για την κατάσταση της Ορθοδοξίας στη χώρα καθώς η Ιεράς Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας είναι μία από τις μεγαλύτερες και πολυπληθέστερες επαρχίες του Πατριαρχείου Σερβίας.

Ακολούθησε μετάβαση στον Ναό του Αγίου Σάββα στο Βράτσαρ όπου ο Μακαριώτατος ξενάγησε τον Πρόεδρο του Μαυροβουνίου και τη συνοδεία του αναφερόμενος στα στάδια εξέλιξης ανοικοδόμησης του ναού που είναι αφιερωμένος στον πρώτο Αρχιεπίσκοπο Σερβίας, Άγιο Σάββα.

Επίσης, ο κ. Μιλάτοβιτς επισκέφθηκε την Κρύπτη του Αγίου Πρίγκιπα Λαζάρου.

O 36χρονος Γιάκοβ Μιλάτοβιτς εξελέγη Πρόεδρο του Μαυροβουνίου τον Απρίλιο του 2023 καθώς στις εκλογές που διεξήχθησαν κέρδισε τον επί δεκαετίες Πρόεδρο Μίλος Τζουκάνοβιτς, με τον οποίο η Τοπική Εκκλησία στο Μαυροβούνιο είχε έρθει αρκετές φορές σε αντιπαράθεση με τα αντιεκκλησιαστικά μέτρα που πολλές φορές εισηγήθηκε, να προκαλούν αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας.

Φωτογραφίες: spc.rs

Διαδώστε: