03/11/2023 04/11/2023 Με τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Βίσοκι Ντέτσανι Αρχιμανδρίτη Σάββα Τζάντζιτς συναντήθηκε την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023 η Ντόρα Μπακογιάννη, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Κοσσυφοπέδιο ως απεσταλµένη του Συµβουλίου της Ευρώπης, προκειµένου να διερευνήσει το ενδεχόµενο ένταξης του στον διεθνή οργανισμό. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο πλευρές συζήτησαν τις τρέχουσες προκλήσεις...
03 Νοεμβρίου, 2023 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 04/11/2023 - 2:19

Συνάντηση του Καθηγουμένου της Μονής Βίσοκι Ντέτσανι με τη Ντόρα Μπακογιάννη στο Κοσσυφοπέδιο

Διαδώστε:
Συνάντηση του Καθηγουμένου της Μονής Βίσοκι Ντέτσανι με τη Ντόρα Μπακογιάννη στο Κοσσυφοπέδιο

Με τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Βίσοκι Ντέτσανι Αρχιμανδρίτη Σάββα Τζάντζιτς συναντήθηκε την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023 η Ντόρα Μπακογιάννη, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Κοσσυφοπέδιο ως απεσταλµένη του Συµβουλίου της Ευρώπης, προκειµένου να διερευνήσει το ενδεχόµενο ένταξης του στον διεθνή οργανισμό.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο πλευρές συζήτησαν τις τρέχουσες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Σερβική κοινότητα και η Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας στο Κοσσυφοπέδιο, καθώς και ζητήματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θρησκευτικές ελευθερίες.

«Η συζήτηση με την πρώην Υπουργό Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας, μια προσωπικότητα με βαθιά πολιτική εμπειρία και κατανόηση των Βαλκανικών υποθέσεων, έδωσε μια πολύτιμη ευκαιρία να μεταφέρουμε, εκ μέρους του Επισκόπου Θεοδοσίου και της Επισκοπής μας, την οπτική για τις τρέχουσες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Σερβική κοινότητα και η Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας στο Κοσσυφοπέδιο. Η συνάντηση χρησίμευσε επίσης ως ευκαιρία για διερεύνηση τρόπων ενίσχυσης της διεθνοτικής εμπιστοσύνης, των ανθρωπίνων και θρησκευτικών δικαιωμάτων στο Κοσσυφοπέδιο», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η σχετική ανάρτηση της Ιεράς Μονής Βίσοκι Ντέτσανι σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

 

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η κα. Μπακογιάννη συναντήθηκε επίσης με την Πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου Vjosa Osmani, με τον Πρωθυπουργό Albin Kurti και τον Υφυπουργό Εξωτερικών Kreshnik Ahmeti.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων