Πατριαρχείο Σερβίας
18 Αυγούστου, 2020

Συνεχίζεται η στοχοποίηση της Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο

Διαδώστε:

Ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για στοχοποίηση της Ορθοδόξου Εκκλησίας από την κυβέρνηση της χώρας με αφορμή τη τήρηση των υγειονομικών μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της πανδημίας εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας. 

Αυτή τη φορά η στοχοποίηση όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση έγινε από τον Εθνικό Οργανισμό Αντιμετώπισης Λοιμωδών Νοσημάτων, με τη Μητρόπολη να αναφέρει πως η επίθεση αυτή είναι άδικη καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν μειωθεί σε μεγάλο βαθμό όλες οι δραστηριότητες τόσο της Μητρόπολης όσο και των υπόλοιπων Επισκοπών.

Αναφορικά με δράσεις που έγιναν τις τελευταίες εβδομάδες σχετικά με τις αντιδράσεις για τον αμφιλεγόμενο νόμο για τις θρησκευτικές ελευθερίες, η Μητρόπολη διευκρινίζει πως καμία διαμαρτυρία δεν πραγματοποιήθηκε υπό την υποκίνηση της συνεπώς δεν φέρει σε καμία περίπτωση ευθύνη για κάθε μονομερή ενέργεια. “Όσες φορές η Εκκλησία ανέλαβε να πραγματοποιήσει πορείες το έκανε υπεύθυνα και κινούμενη στο πλαίσιο της νομιμότητας ενημερώνοντας πάντα τις κρατικές αρχές”, υπογραμμίζει.

Διαδώστε: