26/05/2022 26/05/2022 Συνοδική δέηση για ειρήνη θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι στις 2 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία θα εορταστεί η Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου. Η εορτή αυτή τιμάται ιδιαίτερα στην σερβική πρωτεύουσα η οποία εκείνη την ημέρα γιορτάζει ενώ τελείται και μεγαλειώδης λιτανευτική πομπή στους δρόμους της πόλης. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτήσει...
26 Μαΐου, 2022 - 9:28
Τελευταία ενημέρωση: 26/05/2022 - 16:00

Συνοδική δέηση για ειρήνη θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι

Διαδώστε:
Συνοδική δέηση για ειρήνη θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι

Συνοδική δέηση για ειρήνη θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι στις 2 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία θα εορταστεί η Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου.

Η εορτή αυτή τιμάται ιδιαίτερα στην σερβική πρωτεύουσα η οποία εκείνη την ημέρα γιορτάζει ενώ τελείται και μεγαλειώδης λιτανευτική πομπή στους δρόμους της πόλης. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτήσει το Πατριαρχέιο Σερβίας ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος θα τελέσει την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου στο Βελιγράδι το πρωί της Πέμπτης, 2 Ιουνίου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας της πανηγυρικής λιτανείας της ημέρας του Σωτήρος, όπως την ονομάζουν οι Σέρβοι, θα προΐσταται ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας. Η λιτανεία θα ξεκινήσει από τον Ιερό Ναό της Αναλήψεως στις 6 το απόγευμα και θα καταλήξει στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα, όπου θα τελεστεί συνοδική δέηση για ειρήνη.

Θα ακολουθήσει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα το οποίο θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Σάββα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων