24/02/2022 24/02/2022 Τη δυνατότητα να παρακολουθήσει από κοντά τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η συντήρηση παλαιών λειτουργικών βιβλίων και χειρογράφων είχε ο Επίσκοπος Σλαυονίας κ. Ιωάννης ο οποίος επισκέφθηκε την Εθνική και Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη στο Ζάγκρεμπ. Σε συνομιλία που είχε με τους συντηρητές και ερευνητές του σημαντικού αυτούς κρατικού ιδρύματος, ο Επίσκοπος γνώρισε τη διαδικασία με...
24 Φεβρουαρίου, 2022 - 10:28
Τελευταία ενημέρωση: 24/02/2022 - 10:34

Συντήρηση σπάνιων βιβλίων στην Εθνική Βιβλιοθήκη του Ζάγκρεμπ

Διαδώστε:
Συντήρηση σπάνιων βιβλίων στην Εθνική Βιβλιοθήκη του Ζάγκρεμπ

Τη δυνατότητα να παρακολουθήσει από κοντά τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η συντήρηση παλαιών λειτουργικών βιβλίων και χειρογράφων είχε ο Επίσκοπος Σλαυονίας κ. Ιωάννης ο οποίος επισκέφθηκε την Εθνική και Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη στο Ζάγκρεμπ.

Σε συνομιλία που είχε με τους συντηρητές και ερευνητές του σημαντικού αυτούς κρατικού ιδρύματος, ο Επίσκοπος γνώρισε τη διαδικασία με την οποία γίνεται η προστασία αρχικά και στη συνέχεια η αποκατάσταση σπάνιων αντιγράφων παλαιών βιβλίων. Η Επισκοπή Σλαβονίας συνεργάζεται με την Εθνική και Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη στο πεδίο ανανέωσης της Επισκοπικής Βιβλιοθήκης στο Pakrac, έδρα της Επισκοπής.

Ο Επίσκοπος κ. Ιωάννης συμμετείχε επίσης σε επίσημη δεξίωση που διοργάνωσε η Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Δημοκρατία της Κροατίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων