18/08/2020 18/08/2020 Με αφορμή τα μέτρα για την πρόληψη της πανδημίας στο Μαυροβούνιο, αλλά κυρίως εξαιτίας των διώξεων που υπέστη η τοπική εκκλησία από την ημέρα που ψηφίστηκε ο νόμος για τις «θρησκευτικές ελευθερίες», οι πιστοί περιορίστηκαν επί μακρόν. Ειδικά δε η δυνατότητά τους να συμμετέχουν σε πορείες υπεράσπισης της εκκλησίας, αφού η αστυνομία τους κυνηγούσε με...
18 Αυγούστου, 2020 - 15:04
Τελευταία ενημέρωση: 18/08/2020 - 17:15

Θαλάσσια λιτανεία ανήμερα της Παναγίας στο Μαυροβούνιο

Διαδώστε:
Θαλάσσια λιτανεία ανήμερα της Παναγίας στο Μαυροβούνιο

Με αφορμή τα μέτρα για την πρόληψη της πανδημίας στο Μαυροβούνιο, αλλά κυρίως εξαιτίας των διώξεων που υπέστη η τοπική εκκλησία από την ημέρα που ψηφίστηκε ο νόμος για τις «θρησκευτικές ελευθερίες», οι πιστοί περιορίστηκαν επί μακρόν. Ειδικά δε η δυνατότητά τους να συμμετέχουν σε πορείες υπεράσπισης της εκκλησίας, αφού η αστυνομία τους κυνηγούσε με κάθε τρόπο.

Ωστόσο, οι ίδιοι απέδειξαν πως η πίστη τους είναι μεγάλη και παρά τις διώξεις αδράττουν όλες τις ευκαιρίες που έχουν, προκειμένου να στηρίξουν έμπρακτα την Σερβική Εκκλησία.

Έτσι, λοιπόν, ανήμερα της Παναγίας, στις 15 Αυγούστου, οργανώθηκε λιτανεία στη θάλασσα, με βάρκες, σκάφη και άλλα πλοιάρια, για την προστασία της εκκλησίας, στην οποία παραβρέθηκε και ο πρώην δήμαρχος και νυν υποψήφιος για τον δημαρχιακό θώκο της Μπούντβα, Μάρκο Τσάρεβιτς.

Περισσότερα από 70 πλωτά συμμετείχαν στη λιτανεία, ενώ σε κάποιο σημείο όλα μαζί σχημάτισαν έναν σταυρό.

Πηγή: pravoslavie.ru

Μετάφραση για το πρακτορείο «Ορθοδοξία»: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων