23/05/2022 23/05/2022 Κανονική επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή Αχρίδος πραγματοποιεί από σήμερα μέχρι αύριο, 24 Μαίου, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση που του απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Στέφανος. Ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Στέφανο θα συλλειτουργήσουν στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Κλήμεντος Αχρίδος με αφορμή την εορτή των Αγίων...
23 Μαΐου, 2022 - 11:55
Τελευταία ενημέρωση: 23/05/2022 - 13:24

Την Αρχιεπισκοπή Αχρίδος επισκέπτεται ο Πατριάρχης Σερβίας

Διαδώστε:
Την Αρχιεπισκοπή Αχρίδος επισκέπτεται ο Πατριάρχης Σερβίας

Κανονική επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή Αχρίδος πραγματοποιεί από σήμερα μέχρι αύριο, 24 Μαίου, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση που του απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Στέφανος.

Ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Στέφανο θα συλλειτουργήσουν στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Κλήμεντος Αχρίδος με αφορμή την εορτή των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη, 19 Μαϊου, είχαν συλλειτουργήσει στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι σε μια ιστορική στιγμή όπως χαρακτηρίστηκε, καθώς μετά από 55 χρόνια αποκαταστάθηκαν οι σχέσεις μεταξύ της Εκκλησίας της Σερβίας και της Εκκλησίας της Αχρίδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οικουμενικός Πατριάρχης: Μεγάλο γεγονός το συλλείτουργο στο Βελιγράδι

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων