28/04/2023 28/04/2023 Επίσκεψη στην Δημοκρατία της Σέρπσκα και την Ιερά Επισκοπή Μπάνια Λούκα πραγματοποίησε ο Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου Αγίου Όρους. Κατά τη συνάντηση που είχε με τον Επίσκοπο Μπάνια Λούκα κ. Εφραίμ, ο Γέροντας Μεθόδιος, ενημερώθηκε για την εκκλησιαστική και κοινωνική κατάσταση που επικρατεί στην Επισκοπή. Η επίσκεψη του Καθηγουμένου, μεταξύ άλλων, περιελάμβανε...
28 Απριλίου, 2023 - 9:19
Τελευταία ενημέρωση: 28/04/2023 - 9:06

Την Επισκοπή Μπάνια Λούκα επισκέφθηκε ο Καθηγούμενος της Μονής Χιλανδαρίου

Διαδώστε:
Την Επισκοπή Μπάνια Λούκα επισκέφθηκε ο Καθηγούμενος της Μονής Χιλανδαρίου

Επίσκεψη στην Δημοκρατία της Σέρπσκα και την Ιερά Επισκοπή Μπάνια Λούκα πραγματοποίησε ο Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου Αγίου Όρους.

Κατά τη συνάντηση που είχε με τον Επίσκοπο Μπάνια Λούκα κ. Εφραίμ, ο Γέροντας Μεθόδιος, ενημερώθηκε για την εκκλησιαστική και κοινωνική κατάσταση που επικρατεί στην Επισκοπή.

Η επίσκεψη του Καθηγουμένου, μεταξύ άλλων, περιελάμβανε προσκύνημα στην Ιερά Μονή Οσόβιτσα στην οποία φυλάσσεται η ιερά εικόνα της Παναγίας Τριχερούσας, πιστό αντίγραφο της εικόνας που βρίσκεται στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου.

Στις 25 Απριλίου ο Γέροντας Μεθόδιος επισκέφθηκε τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Μπάνια Λούκα όπου πραγματοποίησε διάλεξη κατά την οποία οι φοιτητές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την πνευματική ομιλία του Γέροντα ο οποίος απάντησε στη συνέχεια σε σειρά ερωτήσεων που υπέβαλαν φοιτητές και φοιτήτριες.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας παρακολούθησε συναυλία κατά την οποία ακούστηκε για πρώτη φορά το τραγούδι “Χιλανδάρι”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων