24/03/2022 24/03/2022 Τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βράτσαρ κοσμεί μια όμορφη τοιχογραφία του μακαριστού Πατριάρχη Σερβίας κυρού Παύλου που ανήκει στον καλλιτέχνη Jovan Atanaskovic από το στούντιο τέχνης “Cinnabar 011”, ο οποίος εργάζεται με τη σύζυγό του Νατάσα στον Ναό. Ο κ. Atanasković μίλησε στο slovoljubve για το ανατολικό μέρος του Ναού όπου θα αγιογραφηθούν...
24 Μαρτίου, 2022 - 15:05
Τελευταία ενημέρωση: 24/03/2022 - 15:06

Τοιχογραφία του μακαριστού Σερβίας Παύλου στον Αγ. Σάββα

Διαδώστε:
Τοιχογραφία του μακαριστού Σερβίας Παύλου στον Αγ. Σάββα

Τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βράτσαρ κοσμεί μια όμορφη τοιχογραφία του μακαριστού Πατριάρχη Σερβίας κυρού Παύλου που ανήκει στον καλλιτέχνη Jovan Atanaskovic από το στούντιο τέχνης “Cinnabar 011”, ο οποίος εργάζεται με τη σύζυγό του Νατάσα στον Ναό.

Ο κ. Atanasković μίλησε στο slovoljubve για το ανατολικό μέρος του Ναού όπου θα αγιογραφηθούν όλοι οι Σέρβοι Πατριάρχες – από τον Άγιο Σάββα μέχρι τον Πατριάρχη κ.κ. Πορφύριο.

Εκτός από αυτή τη μοναδική σύνθεση, υπάρχουν άλλα επτά έργα που αποτυπώνουν την ιστορία της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το βίντεο του κ. Atanaskovic με την τοιχογραφία του Μακαριστού Πατριάρχη κυρού Παύλου, μαζί με φωτογραφίες του φωτογράφου Διάκονου Dragan S. Τανασίγεβιτς.

Πηγή: Јован Атанасковић

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων