19/05/2023 19/05/2023 Τα γεύματα εργασίας με κρατικούς αξιωματούχους και θεσμικούς παράγοντες της Σερβίας συνεχίζουν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου των Επισκόπων της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. Οι σειρά επαφών συνεχίζεται στο πλαίσιο της τακτικής συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου, η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα 15 Μαϊου. Μετά το γεύμα που παρέθεσε ο Πρόεδρος της χώρας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, την περασμένη...
19 Μαΐου, 2023 - 8:57
Τελευταία ενημέρωση: 19/05/2023 - 9:03

Βελιγράδι: Γεύματα εργασίας για τα μέλη της Ιεράς Συνόδου των Επισκόπων

Διαδώστε:
Βελιγράδι: Γεύματα εργασίας για τα μέλη της Ιεράς Συνόδου των Επισκόπων

Τα γεύματα εργασίας με κρατικούς αξιωματούχους και θεσμικούς παράγοντες της Σερβίας συνεχίζουν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου των Επισκόπων της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Οι σειρά επαφών συνεχίζεται στο πλαίσιο της τακτικής συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου, η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα 15 Μαϊου. Μετά το γεύμα που παρέθεσε ο Πρόεδρος της χώρας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, την περασμένη Τετάρτη, χθες τα μέλη της Ιεράς Συνόδου υπό τον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο παρακάθησαν σε γεύμα το οποίο προσέφερε προς τιμήν τους ο διάδοχος του θρόνου, Αλέξανδρος Καρατζόρτζεβιτς. 

Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης ο διάδοχος Αλέξανδρος αντάλλαξε απόψεις με τα μέλη της Ιεράς Συνόδου των Επισκόπων και τον Προκαθήμενο της Σερβικής Εκκλησίας.

Το Βελιγράδι στηρίζει τη διασπορά

Την ίδια ημέρα ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Συνεργασίας με τη Διασπορά και τους Σέρβους στην Περιφέρεια, ο Arno Guyon, διοργάνωσε γεύμα εργασίας για τους επισκόπους της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας που διακονούν στη διασπορά και βρίσκονται στο Βελιγράδι στο πλαίσιο της τακτικής συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου.

Ο κ. Guyon είπε ότι «κάθε χρόνο η Διοίκηση χρηματοδοτεί πολύτιμα έργα σε συνεργασία με την Εκκλησία». «Πέρυσι, για παράδειγμα, εξοπλίσαμε την τάξη του κολεγίου «Άγιος Σάββας» στην Αυστραλία, ιδρύσαμε, με τη βοήθεια του επισκόπου Ανδρέα, συμπληρωματικά σχολεία σερβικής γλώσσας στη Μάλτα, βοηθήσαμε στη συγκέντρωση της διασποράς με την ευκαιρία των θρησκευτικών εορτών, χρηματοδοτήσαμε την έκδοση αρκετών βιβλίων», είπε.

Διαβάστε επίσης: 

Βούτσιτς: Πάντα ακούω προσεκτικά την άποψη του Πατριάρχη Πορφύριου

Κραυγή αγωνίας Πατριάρχη Πορφύριου σε Βούτσιτς για τις επιθέσεις σε σχολεία και τις βεβηλώσεις των ναών στο Κοσσυφοπέδιο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων