Πατριαρχείο Σερβίας
26 Απριλίου, 2024

Βελιγράδι: Τακτική συνεδρίαση του Πατριαρχικού Διοικητικού Συμβουλίου

Διαδώστε:

Πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι την Τετάρτη, 24 Απριλίου, υπό την προεδρία του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου, η τακτική συνεδρίαση του Πατριαρχικού Διοικητικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιου και του Επισκόπου Άνω Καρολοβικίου κ. Γερασίμου.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης τελέστηκε δέηση στο πατριαρχικό παρεκκλήσιο του Αγίου Συμεών του Μυροβλήτη από τον Επίσκοπο Τζέγκαρ κ. Νεκτάριο.

Κατά τη συνεδρίαση εγκρίθηκαν οι τακτικές ετήσιες εκθέσεις και τα νέα σχέδια των πατριαρχικών οργάνων αρμοδιότητας του Πατριαρχικού Διοικητικού Συμβουλίου. Η φετινή τακτική συνεδρίαση του Πατριαρχικού Διοικητικού Συμβουλίου που είχε εκλεγεί από την Ιερά Σύνοδο των Επισκόπων με θητεία την χρονική περίοδο 2019-2024.

Ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος ευχαρίστησε με λόγια πατρικής αγάπης και σεβασμού όλα τα μέλη τα οποία συμμετείχαν στην τακτική συνεδρίαση, για την αγάπη και τη θυσία που έδειξαν συμμετέχοντας στο έργο αυτού του εκκλησιαστικού οργάνου, εκφράζοντας την ευχή του η νέα σύγκληση υπό τη νέα της σύνθεση να συνεχίσει να προσφέρει στο έργο και την πρόοδο της Εκκλησίας.

Διαδώστε: