Πατριαρχείο Σερβίας
18 Μαΐου, 2023

Βούτσιτς: Πάντα ακούω προσεκτικά την άποψη του Πατριάρχη Πορφύριου

Διαδώστε:

Στη συνάντηση που είχε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο στο Βελιγράδι με τον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου των Επισκόπων αναφέρθηκε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Όπως έγραψε χθες το ope.gr στη συνάντηση έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα τραγικά περιστατικά με ένοπλες επιθέσεις νέων που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι, κυρίως νέοι σε ηλικία, τις παρατεταμένες προσκλήσεις στο Κοσσυφοπέδιο, αλλά και τον ρόλο που διαδραματίζει η Εκκλησία στη σερβική κοινωνία.

Διαβάστε αναλυτικά: Κραυγή αγωνίας Πατριάρχη Πορφύριου σε Βούτσιτς για τις επιθέσεις σε σχολεία και τις βεβηλώσεις των ναών στο Κοσσυφοπέδιο

Ο Πρόεδρος Βούτσιτς έγραψε στην ανάρτησή του ότι πάντα ακούει προσεκτικά την άποψη του Σέρβου Πατριάρχη με τον οποίο συμφώνησε ότι ειδικά σε περιόδους κρίσεων, η Εκκλησία αποτελεί τον βασικό πυλώνα στήριξης του σερβικού έθνους.

“Με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Πορφύριο και τους επισκόπους της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, μίλησα για όλα τα ζητήματα που αφορούν την πορεία του λαού και της χώρας μας, καθώς και για τις δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας στο διεθνές πολιτικό σχέδιο, ειδικά όσον αφορά το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια. Όπως πάντα, ακούω προσεκτικά την άποψη του πατριάρχη και των αξιότιμων επισκόπων, με τους οποίους συμφώνησα ότι η ενότητα του λαού, ειδικά σε περιόδους μεγάλων πειρασμών, είναι ο πυλώνας διατήρησης του κράτους και των εθνικών συμφερόντων της Σερβίας, καθώς και η Εκκλησία, είναι ένας από τους σημαντικότερους θεσμούς της χώρας μας και παίζει εξαιρετικό ρόλο στη διατήρηση της ενότητας”, έγραψε.

Φωτογραφία αρχείου

Διαδώστε: