05/04/2022 05/04/2022 Με την ευλογία του Επισκόπου Σλαβονίας κ. Ιωάννη, στις αρχές Απριλίου, ολοκληρώθηκαν οι τελικές εργασίες για την επισκευή της στέγης καθώς και της νέας πρόσοψης στο ναό του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου στο Γιασένοβατς. Από τα εγκαίνια του ναού το 1984 μέχρι το φθινόπωρο του 2021, όταν ξεκίνησαν οι εργασίες, δεν είχαν γίνει σημαντικές επισκευές...
05 Απριλίου, 2022 - 12:14
Τελευταία ενημέρωση: 05/04/2022 - 12:34

Βρέθηκαν οι πόροι για την επισκευή ιστορικού ναού στο Γιασένοβατς

Διαδώστε:
Βρέθηκαν οι πόροι για την επισκευή ιστορικού ναού στο Γιασένοβατς

Με την ευλογία του Επισκόπου Σλαβονίας κ. Ιωάννη, στις αρχές Απριλίου, ολοκληρώθηκαν οι τελικές εργασίες για την επισκευή της στέγης καθώς και της νέας πρόσοψης στο ναό του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου στο Γιασένοβατς.

Από τα εγκαίνια του ναού το 1984 μέχρι το φθινόπωρο του 2021, όταν ξεκίνησαν οι εργασίες, δεν είχαν γίνει σημαντικές επισκευές στο εξωτερικό του ναού, αν και επέζησε από ζημιές και βεβήλωση κατά τη διάρκεια του πολέμου της δεκαετίας του 1990 και της Επιχείρησης Flash το 1995.

Με την υλική συνδρομή της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Σερβίας και σε συνεργασία του Προέδρου της Δημοκρατίας της Σερβίας και του Πατριάρχη κ.κ. Πορφύριου, βρέθηκαν τα απαραίτητα κεφάλαια για να ξεκινήσει η ανακαίνιση αυτού του μεγάλου “ιερού” για τους κατοίκους της περιοχής που θυμίζει σε όλους τα όσα υπέφεραν όσοι βρέθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης στο Γιασένοβατς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων