Πατριαρχείο Σερβίας
02 Σεπτεμβρίου, 2024

Χειροτονία Επισκόπου Jenopolska Νίκωνος στο Βελιγράδι

Διαδώστε:

Πατριαρχική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου τελέστηκε την Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι. 

Συλλειτούργησαν Ιεράρχες της Σερβικής Εκκλησίας, ηγούμενοι ιερών μονών, μεταξύ αυτών και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος, ιερείς και διάκονοι εκ της Αρχιεπισκοπής Βελιγραδίου.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η εις Επίσκοπος χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Jenopolska κ. Νίκωνος.

Στον χειροτονητήριο λόγο του ο νέος Επίσκοπος της Σερβικής Εκκλησίας αναφέρθηκε στη νέα αποστολή την οποία του αναθέτει η Εκκλησία τονίζοντας ότι η πορεία του Επισκόπου επί τη γης είναι σταυρική και στόχο έχει τη διακονία του ανθρώπου έτσι ώστε αυτός να καταστεί πολίτης της επουρανίου Βασιλείας. Ευχαρίστησε όλους όσοι των βοήθησαν στην ιερατική του πορεία και υποσχέθηκε ότι θα παραμείνει πιστός διάκονος του λαού του Θεού.

Από την πλευρά του ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος ευχληθηκε στον Επίσκοπο κ. Νίκωνα να την κατά Θεόν δύναμη και ενίσχυση στη νέα του διακονία. “Μόνο όταν περνάμε από την κάθαρση της χάρης του Αγίου Πνεύματος μπορούμε να ξεχωρίσουμε το καλό από το κακό και τότε τα λόγια, οι σκέψεις και οι πράξεις μας μπορούν να είναι εκκλησιαστικές. Τότε είμαστε σημαντικοί στον Κύριο μας και τον πλησίον μας”, είπε, μεταξύ άλλων.

Ο Επίσκοπος κ. Νίκων θα διακονήσει ως Βοηθός Επίσκοπος παρά τω Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο.

Διαδώστε: