Πατριαρχείο Σερβίας
09 Σεπτεμβρίου, 2024

Χειροτονία Επισκόπου Μοραβίας Τύχωνος (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:

Στο ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι τελέστηκε την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου η εις Επίσκοπον χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Μοραβίας, Αρχιμανδρίτη Τύχωνα. 

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. Συλλειτούργησαν Επίσκοποι της Σερβικής Εκκλησίας, ιερείς και διάκονοι. Παρέστησαν, επίσης, ο Υπουργός Πολιτισμού της Σερβικής Δημοκρατίας, Νικόλα Σελάκοβιτς, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων της Σερβίας, καθώς και εκπρόσωποι λοιπών θρησκευτικών κοινοτήτων.

Στην ομιλία του προς τον νέο Επίσκοπο ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος αναφέρθηκε στο υψηλό αξίωμα της Αρχιθερωσύνης τονίζοντας ότι ο Επίσκοπος είναι τύπος και εικόνα του Χριστού, είναι εκείνος ο οποίος δέεται στον Χριστό, ευχόμενος στον Θεοφιλέστατο πνευματική δύναμη στη νέα του ποιμαντική αποστολή.

Από την πλευρά του ο Επίσκοπος Μοραβίας κ. Τύχων τόνισε ότι προσφέρει πλέον τον εαυτό του στο θέλημα του Κυρίου ο Οποίος τον αξίωσε δια της σεπτής ευλογίας και ψήφου των Ιεραρχών της Σερβικής Εκκλησίας να λάβει το Επισκοπικό αξίωμα.

Ακολούθησε η χειροτονία κατά την οποία άπαντες αναφώνησαν το “Αξιος”. Ο νέος Επίσκοπος θα διακονήσει ως Βοηθός Επίσκοπος του Πατριάρχη Σερβίας.

Φωτογραφίες: spc.rs

Διαδώστε: