20/08/2024 20/08/2024 Ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ είχε διαδοχικές τηλεφωνικές συνομιλίες με τους Μακαριωτάτους Πατριάρχες Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη και Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο την Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024. Ο Πατριάρχης κ.κ. Θεόδωρος Β’ εξέφρασε προς τους δύο Προκαθημένους την αδελφική συμπαράστασή του και την αλληλεγγύη της Δευτεροθρόνου Εκκλησίας των Αλεξανδρέων προς...
20 Αυγούστου, 2024 - 18:24
Τελευταία ενημέρωση: 20/08/2024 - 18:13

Συμπαράσταση Πατριάρχη Αλεξανδρείας στους Πατριάρχες Αντιοχείας και Ιεροσολύμων

Διαδώστε:
Συμπαράσταση Πατριάρχη Αλεξανδρείας στους Πατριάρχες Αντιοχείας και Ιεροσολύμων

Ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ είχε διαδοχικές τηλεφωνικές συνομιλίες με τους Μακαριωτάτους Πατριάρχες Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη και Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο την Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024.

Ο Πατριάρχης κ.κ. Θεόδωρος Β’ εξέφρασε προς τους δύο Προκαθημένους την αδελφική συμπαράστασή του και την αλληλεγγύη της Δευτεροθρόνου Εκκλησίας των Αλεξανδρέων προς τα ευρισκόμενα στην ευρύτερη περιοχή των πολεμικών συρράξεων της Μέσης Ανατολής Παλαίφατα Πατριαρχεία Αντιοχείας και Ιεροσολύμων.

Όπως διαβάσατε νωρίτερα στο Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» (ope.gr), στο πλαίσιο της τηλεφωνικής συνομιλίας των Πατριαρχών Αλεξανδρείας και Αντιοχείας, οι δύο Προκαθήμενοι αναφέρθηκαν στους αδελφικούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο Εκκλησίες. Στη συνέχεια η συνομιλία επεκτάθηκε στη γενική κατάσταση της Ορθόδοξης εκκλησίας και σε τρόπους προώθησης της επικοινωνίας μεταξύ των εκκλησιών εν μέσω των προκλήσεων που ο κόσμος και η Εκκλησία αντιμετωπίζουν σε ζητήματα στα οποία αφορούν τις αξίες και τις αρχές οι οποίες ασφυκτιούν κάτω από το παραπέτασμα της ελευθερίας.

Η τηλεφωνική συζήτηση περιέλαβε, επίσης, τρόπους ενεργοποίησης του ρόλου των εκκλησιών στη Μέση Ανατολή η οποία αποτέλεσε το πρώτο λίκνο του Χριστιανισμού. Στο πλαίσιο αυτό τονίστηκε η γενική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και στον κόσμο και η αναγκαιότητα του πνεύματος ειρήνης και διαλόγου για την υπέρβαση των πολέμων και των συγκρούσεων που χωρίζουν τον άνθρωπο στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων