PEMPTOUSIA TV
24 Αυγούστου, 2022

Δείτε σήμερα στην Pemptousia.TV όλες τις εκπομπές για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό

Διαδώστε:

Σήμερα, που η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, στην τηλεόραση της Πεμπτουσίας μπορείτε να παρακολουθήσετε εκπομπές και αφιερώματα για τον Νεομάρτυρα, Εθνομάρτυρα και Ισαπόστολο  Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό.

Στις 15:20, ο Κωνσταντίνος Μαλαφάντης, καθηγητής παιδαγωγικού τμήματος της δημοτικής εκπαίδευσης ΕΚΠΑ, μιλάει με θέμα: «Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός ως παιδαγωγός».

Στις 16:05,  παρακολουθήστε την ομιλία του Γέροντα Εφραίμ, Καθηγούμενου της Ι.Μ.Μ.Βατοπαιδίου, στην Τράπεζα της Μονής, προς τους πατέρες και τους προσκυνητές, κατά την εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και Φιλοθεΐτου, με θέμα: «Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και ο Όσιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής εκφραστές του πατερικού φρονήματος».

Στις 16:20 ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μαϊδώνης, τότε Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, νυν Επίσκοπος Μπουκόμπας, μιλά για την εσχατολογική παρερμηνεία των προφητειών του Αγίου Κοσμά στις μέρες μας και το ορθό πνεύμα ερμηνείας της διδασκαλίας του. Και στις 16:45 ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος μιλάει για τη στερέωση της αργίας της Κυριακής από τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό.

Επίσης, στις 17:40 ο Παναγιώτης Σκαλτσής, πρόεδρος του τμήματος Θεολογίας Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ μιλάει με θέμα: «Η μυστηριακή ζωή στο έργο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού».

Διαδώστε: