PEMPTOUSIA TV
11 Μαΐου, 2024

9 χρόνια από την εκδημία του Γέροντα Σπυρίδωνα Μικραγιαννανίτη

Διαδώστε:

Σαν σήμερα, στις 11 Μαΐου του 2015, εκοιμήθη εν Κυρίω ο Γέροντας Σπυρίδων Μικραγιαννανίτης της Αδελφότητας του Υμνογράφου, της Σκήτης της Μικράς Αγίας Άννας Αγίου Όρους.

Ο μακαριστός Γέροντας υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς αρχαιότροπους Αγιορείτες ψάλτες στο μεταίχμιο της παλαιότερης με τη νεώτερη γενιά. Γεννημένος το 1951 στη Θεσσαλονίκη από γονείς Μικρασιάτες, φοίτησε στην Αθωνιάδα Σχολή και το 1970 εκάρη μοναχός. Με πλούσια μουσική κατάρτιση, υπήρξε μαθητής του Χαρίλαου Ταλιαδώρου στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και του Αγιορείτη μουσικού και δασκάλου Γέροντος Μελετίου Συκιώτου, στην Αθωνιάδα Σχολή.

Στο On Demand περιεχόμενο της Pemptousia TV μπορείτε να παρακολουθήσετε παλαιότερες συνεντεύξεις του στην Πεμπτουσία, στις οποίες μιλούσε για την ζωή του στο Άγιον Όρος και την πορεία του στην ψαλτική τέχνη.

Πατήστε εδώ για να δείτε τη συνέντευξη στην Pemptousia TV

Πατήστε εδώ για να δείτε τη συνέντευξη στην Pemptousia TV

Επίσης, ο μακαριστός Γέρων Σπυρίδων Μικραγιαννανίτης μιλά για μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του αγιορείτικου Μοναχισμού του 20ού αι., τον μακαριστό γέροντά του Γεράσιμο, Υμνογράφο της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.

Πατήστε εδώ για να δείτε το βίντεο στην Pemptousia TV

 

Διαδώστε: