28/09/2023 28/09/2023 Σήμερα η εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Οσίου Ισαάκ του Σύρου. Στην τηλεόραση της Πεμπτουσίας παρακολουθήστε στις 16:05 την ομιλία με θέμα: «Ο Αββάς Ισαάκ ο Σύρος ως Θεολόγος και Ησυχαστής». Ο πρωτοπρεσβύτερος Αντώνιος Πινακούλας, Εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Χαλανδρίου, είχε μιλήσει για τον Αββά Ισαάκ τον Σύρο, με αφορμή την μετάφραση των...
28 Σεπτεμβρίου, 2023 - 15:19
Τελευταία ενημέρωση: 28/09/2023 - 14:31

Αφιέρωμα στη μνήμη του Οσίου Ισαάκ του Σύρου στην τηλεόραση της Πεμπτουσίας

Διαδώστε:
Αφιέρωμα στη μνήμη του Οσίου Ισαάκ του Σύρου στην τηλεόραση της Πεμπτουσίας

Σήμερα η εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Οσίου Ισαάκ του Σύρου. Στην τηλεόραση της Πεμπτουσίας παρακολουθήστε στις 16:05 την ομιλία με θέμα: «Ο Αββάς Ισαάκ ο Σύρος ως Θεολόγος και Ησυχαστής».

Ο πρωτοπρεσβύτερος Αντώνιος Πινακούλας, Εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Χαλανδρίου, είχε μιλήσει για τον Αββά Ισαάκ τον Σύρο, με αφορμή την μετάφραση των «Ασκητικών» του Αββά Ισαάκ του Σύρου στη Νέα Ελληνική από τις εκδόσεις «εν πλω».

Στις 16:35 ο Αρχιμ. Βασίλειος Γοντικάκης, Προηγούμενος της Ιεράς Μονής Ιβήρων μιλά με θέμα: «Λόγοι ασκητικοί του Αββά Ισαάκ του Σύρου» και προσεγγίζει θεολογικά τους ασκητικούς λόγους του Αγίου.

Και στις 17:30 ο Γεώργιος Πινακούλας, φιλόλογος – μεταφραστής μιλάει για τον Αββά Ισαάκ τον Σύρο, το έργο του και για την μετάφραση των «Ασκητικών» του στη Νέα Ελληνική από τις εκδόσεις «εν πλω».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων