10/09/2024 10/09/2024 Σήμερα 10 Σεπτεμβρίου, η Εκκλησία μας γιορτάζει τη σύναξη της Παναγίας της Σκριπούς του Ορχομενού. Η Παναγία της Σκριπούς, το Αρχαιότερο Βυζαντινό μνημείο της Βοιωτίας είναι και ένα από τα σπουδαιότερα της Ελλάδας. Χτίστηκε πιθανόν ως ταφικό μνημείο του Λέοντα, πρωτοσπαθάριου της ανακτορικής φρουράς του Βυζαντινού Αυτοκράτορα. Με τη σημερινή μορφή ο ναός αφιερωμένος στην...
10 Σεπτεμβρίου, 2024 - 12:36
Τελευταία ενημέρωση: 10/09/2024 - 12:37

Αφιέρωμα στη Σύναξη της Παναγίας Σκριπούς στην Pemptousia TV

Διαδώστε:
Αφιέρωμα στη Σύναξη της Παναγίας Σκριπούς στην Pemptousia TV

Σήμερα 10 Σεπτεμβρίου, η Εκκλησία μας γιορτάζει τη σύναξη της Παναγίας της Σκριπούς του Ορχομενού. Η Παναγία της Σκριπούς, το Αρχαιότερο Βυζαντινό μνημείο της Βοιωτίας είναι και ένα από τα σπουδαιότερα της Ελλάδας. Χτίστηκε πιθανόν ως ταφικό μνημείο του Λέοντα, πρωτοσπαθάριου της ανακτορικής φρουράς του Βυζαντινού Αυτοκράτορα.

Με τη σημερινή μορφή ο ναός αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου κτίστηκε το 873. Ο ναός είναι αφιερωμένος και στους αποστόλους Πέτρο και Παύλο.

Ο Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Αυγερός, Εφημέριος του Ιερού Ναού μας μιλά για την ιστορία και τα θαύματα που έχουν συντελεστεί εκεί.

Παρακολουθήστε το αφιέρωμα στην Παναγία της Σκριπούς, στο on demand περιεχόμενο της τηλεόρασης της Πεμπτουσίας.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων