24/06/2024 24/06/2024 Το Άγιο Πνεύμα είναι αυτό μας συγκροτεί ως σώμα Χριστού και συγχρόνως μας συνέχει ως σώμα Χριστού. Δύο είναι τα χαρακτηριστικά που διέπουν την παρουσία του Αγίου Πνεύματος, η ενότητα και η ελευθερία. Την παρουσία του Αγίου Πνεύματος την ψηλαφούμε κάθε φορά που βρισκόμαστε μέσα σε μία Θεία Λειτουργία, λέει ο θεολόγος, συγγραφέας και εκδότης...
24 Ιουνίου, 2024 - 10:11
Τελευταία ενημέρωση: 24/06/2024 - 9:35

Αφιέρωμα στην εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Pemptousia TV

Διαδώστε:
Αφιέρωμα στην εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Pemptousia TV

Το Άγιο Πνεύμα είναι αυτό μας συγκροτεί ως σώμα Χριστού και συγχρόνως μας συνέχει ως σώμα Χριστού. Δύο είναι τα χαρακτηριστικά που διέπουν την παρουσία του Αγίου Πνεύματος, η ενότητα και η ελευθερία. Την παρουσία του Αγίου Πνεύματος την ψηλαφούμε κάθε φορά που βρισκόμαστε μέσα σε μία Θεία Λειτουργία, λέει ο θεολόγος, συγγραφέας και εκδότης Δημήτρης Μαυρόπουλος, αναφερόμενος στην εορτή του Αγίου Πνεύματος.

Στην τηλεόραση της Πεμπτουσίας παρακολουθήστε αφιερώματα, ομιλίες και εκπομπές για τη εορτή του Αγίου Πνεύματος.

  • Το Άγιο Πνεύμα

O θεολόγος, συγγραφέας και εκδότης Δημήτρης Μαυρόπουλος μιλά για την εορτή του Αγίου Πνεύματος. Ο κ. Μαυρόπουλος αναφέρεται στα χαρακτηριστικά του Αγίου Πνεύματος, στην παρουσία που έχει στις ζωές των ανθρώπων και στον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να αντιληφθούμε την παρουσία του.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο:

  • Πρόσβαση – Οι δωρεές του Αγίου Πνεύματος – Το διορατικό και προορατικό χάρισμα

Πολλές φορές στα συναξάρια αγίων και συγχρόνων γερόντων γίνεται αναφορά στα χαρίσματα της διόρασης και της προόρασης. Χαρίσματα άρρηκτα  συνδεδεμένα με τα στάδια τελείωσης κάποιου στην αγιότητα. Το διορατικό και προορατικό χάρισμα των Αγίων Γερόντων η ικανότητα να εισέρχονται στα βάθη του ψυχικού κόσμου του ανθρώπου, καθώς και να γνωρίζει γεγονότα και πράγματα που συνέβησαν στο παρελθόν ή μέλλει να συμβούν, είναι χαρίσματα και καρποί του Αγίου Πνεύματος. Τα χαρίσματα τόσο της προόρασης τόσο και της διόρασης τα οποία φανερώνονται μέσα από την βιωτή Αγίων Γερόντων με ταπείνωση και οι χρήση τους αποσκοπούν στη ωφέλεια του πιστού άλλοτε με την αποκάλυψη αυτών και άλλοτε με την αποσιώπηση τους.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο:

  • Η παρουσία του Αγίου Πνεύματος εντός της Εκκλησίας

Ο Νικόλαος Ξιώνης, επίκουρος καθηγητής του τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών, μιλάει για την παρουσία του Αγίου Πνεύματος εντός της Εκκλησίας και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην Εκκλησία, την Αίρεση και την Ενότητα του σώματος της Εκκλησίας.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων